Olay, 26 Temmuz’da saat 08.30 sıralarında Esenyurt’ta meydana geldi. İddiaya göre, Mine Şenel ve ağabeyi İbrahim Şenel’in yaklaşık 10 yıldır baktığı ve mikroçipli olduğu belirtilen ‘Alaş’ isimli köpek, iş yerinin bulunduğu alandan uzaklaştıktan sonra belediye ekiplerince alındı. Köpeklerinden haber alamayan sahipleri, çevredeki kuryelerin de desteğiyle arama çalışması başlattı.

30 Temmuz’da Barınakta Olduğu Öğrenildi

Günlerce süren aramaların ardından Mine Şenel, 30 Temmuz Perşembe günü bir görevlinin gönderdiği video sayesinde köpeğin belediye barınağında olduğunu öğrendi. Barınağa giden aile üyeleri, köpeğin hayatını kaybettiğini öğrendi. Yaşananlar üzerine barınak önünde gerginlik ve arbede yaşandı.

“Köpeğimizin Sahipli Olduğunu Çok İyi Biliyorlardı”

Yaşanan süreci anlatan İbrahim Şenel, “Köpeğimizin adı Alaş; yaklaşık 10 senedir mahallemizde ve dükkanımızda kalıyor. Cinsi kırma olup 11 yaşında. Dükkanımızın köpeğidir. Gıda, barınma ve her ihtiyacı dükkanımız tarafından gideriliyor. Köpeğimiz sahiplidir; belgeleri vardır. Esenyurt barınak görevlileri tarafından yasal olmayan ve tarihleri oynatılarak bir karne daha oluşturuldu. Köpeğimizin karnesi vardı, mikroçipliydi. Aynı zamanda Esenyurt barınak görevlileri de Alaş’ın dükkanımıza ait olduğunu çok iyi biliyorlardı” dedi.

Şenel, “İşletmemizin motokuryeye dayalı bir işleyişi olduğu için hemen hemen çevre civarında 400-500’e yakın motor kurye Alaş’ı sokak sokak aradı. Alaş böyle bir uyuşturucu iğneyle yıkılabilecek bir köpek olduğuna inanmıyorum. Barınak görevlilerinin de attığı videodan görürsünüz. Alaş’ın sol tarafında bir leke oluşmuş. Halen o lekenin ne olduğunu çözemedik. Saat 15.00’ten sonra ölüm haberini aldık, barınağa gittim. Köpeğimi istedim. Köpeğimi alıp otopsi yaptıracaktım” diye konuştu.

“Çoklu Organ Yetmezliğine Bağlı Öldüğü Söylendi”

Alaş’a uzun yıllar bakan Mine Şenel ise, “Sabah saatlerinde barınağa gittim, ilk olarak görmek istedim. Sonuç olarak sahiplendirme için benden belgeler istendi. ‘Görebilir miyim’ dedim. Köpeğimizin öldüğü söylenmedi. Gerekli belgeleri götürmüştüm, veteriner hanım oturdu. Tekrar bir karne çıkarıldı. Hatta ‘Çip mi tekrar takıldı’ dedim. Bir duraksandı. ‘Hayır, çipi güncellendi’ denildi. Bütün belgeler tamamlandıktan sonra bana bir köpek getirdiler. ‘Bu mu’ dediler. ‘Hayır, bu değil’ dedim. Benim köpeğim gayet bakımlı, gayet canlı bir hayvandı. Bana komple barınağı gezdirdiler. Bu arada veteriner hekim biriyle mesajlaşıyor durdu ve bana ‘Sizin hayvanınız ölmüş’ dedi. ‘Nasıl dedim’. Bu kadar, ölmüş. Çoklu organ yetmezliğine bağlı öldüğü söylendi” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü D-100 Karayolunda Zincirleme Kaza
Beylikdüzü D-100 Karayolunda Zincirleme Kaza
İçeriği Görüntüle

Şenel, “Bize Pazar günü aldıklarını ve Salı günü Alaş’ın hayatını kaybettiğini söylediler. Öldüğüne dair yarım çekilmiş, beyaz bir yerde resim gösterdiler. Bizim köpeğimiz sahipli bir köpekti ve kulağında küpe yoktu. Kulağına küpe takılmış. Bize göre bizim canımız alındığında narkozun etkisiyle artık uyguladıkları her neyse, buna dayanamadı ve alındığı yerde hayatını kaybetti. Neden öldüğünü, otopsi raporunu istiyoruz. Suçu olan herkes cezalandırılsın” dedi.