Gürcistan'dan ucuza araç alıp Türkiye'de Kullanma hayali

Gürcistan'dan ucuz araba alıp Türkiye'de kullanmak için izlenmesi gereken yol nedir. Gürcistan'dan nasıl araç alınır prosedür nedir. Gürcistan'dan ucuz araç alıp Türkiye'de kullanmak...

banner279
26 Kasım 2016 Cumartesi 20:50
Gürcistan'dan ucuza araç alıp Türkiye'de Kullanma hayali

Gürcistan'dan ucuz araba alıp Türkiye'de kullanmak isteyen bir okurumuzun başına gelenleri sonuna kadar okuyunuz. Öncelikle şunu belirtelim Yurt dışın'da 6 Ay yerleşik kalmadan hiç bir şekilde Türkiye'ye araç getiremezsiniz butür söylemlere yaparız ederiz diyenlere kanıp kendinizi dolandırttırmayın. 

Şimdi ben size bir kaç anımı anlatayım, bari böyle iletmeye çalışayım mesajı.. 

Bundan 3 sene önce, henüz daha toyken. Şöyle bir diyalog oldu 

panthera : yaa abi sen almancı değil misin? (tabire bak) 
abi : evet *** noldu? 
p : abi sen sığır mısın, ne işin bu opel corsalarla falan, mobile.de denen site var arabalar çok ucuz orda, neden almıyorsun mantıklı dağil mi? 
a : sensin *** sığır, o kadar kolay mı olm? hiç aklıma gelmedi. tatile falan geliyoruz ama öyle 6 ay boyunca kullanmaya kalkmadım. lenn?? benle oynama allahın lazı seni, bi senin mi aklına geliyo? sana kadar kimler kimler düşünmüştür de bak yapan yok. 
p : tamam abi. (???????????????????) 

Hayatta en sevmediğim şeylerden birisi de, "bi senin mi aklına geliyo? öyle olsa herkes yapardı." lafıdır. Bu forumda da çok görüyorum, "öyle kolay olsa herkes gider alırdı, artvin van edirne yabancı plakalı arabadan geçilmezdi" diyorlar. Arkadaşlar karadeniz sahil şeridi veya sınıra yakın kişiler sabah akşam araba ile yatıp araba ile kalkmıyor. Bunu düşünmüyor, hakkı olsa bile gidip almayan binlerce insanlar var. Neyse. Bu diyalogdan sonra 2 ay geçti, ben araştırmaya başladım. Bi senin mi aklına geliyo dediğine göre, başkalarının aklına gelmiş olabilirdi, araştırdım. En önce kanunu okudum. Yurtdışı yerleşik denen bir tabir yazıyordu. Bunu öğrenmem bile 1 ayımı aldı, gümrük müdürlüğüne gittim bir salağa anlatır gibi anlatmasını istedim. Bana özetle, "son 1 yıl içinde 185 gün yurtdışında kalacan yeğenim, sonra o yabancı plakalı arabalarnan türkiyege gelebilin." tamam dedim ayrıldım. Ben yurtdışı yerleşik değildim, hayallerim suya düştü. 

Dayım italyada tır şoförlüğü yapıyordu, italyan vatandaşlığı vardı. Yaz aylarında memlekete cins cins ucuz arabalarla gelirdi, burada çöpe atar geri uçakla giderdi. mesela 300 euroya fiat tempra alırdı onla gelirdi. Dayımı aradım sordum, dayı dedim ya nasıl olcak. "bi senin mi aklına geleyi bunlar? kapat şu teleponi, kontör çok gideyi kapat." dedi. kapadım. 

Aradan 2 ay geçti, dayım bir audi 80 ile geldi, 3 ay kaldı sonra arabayı gümrüğe teslim etti, hibe etti. geri döndü. Dedim ki dayıma, dayıcım bu arabayı bana bıraksan olmaz mı? ben buna binerim yahu. 1990 model olsun benim olsun. yok dedi, olmadı. Ama o sırada bir ışık yandı. Benim yurtdışı yerleşik olmama gerek yoktu. Başkası olsa da olurdu, ben onun arabasını kullanırdım. 

Yurtdışında yaşayan arkadaşları araştırmaya başladım, kimle konuşsam bi senin mi aklına geliyo o olmaz mahvolursun tanju çolağı hatırla deyip duruyorlardı. Oysa Tanju çolak davası olalı nerdeyse 20 sene olmuştu. Adı da kaçak mercedes idi. yabancı plakalı arabaların plakalarını şasi numaralarını değiştiriyorlardı. Ben böyle bişey istemiyordum. Sadece benim aldığım aracı türkiyeye getirip bana bırakacaktı her türlü masrafı da karşılatacaktım. Ama beceremedim. İkna edemedim. 

Sonradan aklıma gürcistan geldi, oraya gidiş serbestti, orada çok türk de vardı. Oraya gitmeye karar verdim. Gitmeden önce de internette araştırdım. gurcuaraba.tr.gs gibi ücretsiz domainde saçma sapalak bir site vardı orada "gelin arabayı alın gidin 6 ayda bir giriş çıkış yapın" yazıyordu. Uçağa binmedim, kimsenin haberi yok. Otobüsle gittim, Tiflis tam 24 saat Ankara'dan ocağım söndü. Ben defalarca yurtdışına gittim. Heryerde herkesle iletişim kurdum. Ama tiflise inince işler değişti. Kimse ingilizce bilmiyor. Hello diyorsun, hönk diyorlar? Çok büyük dil problemi yaşadım. Taksiciler biraz türkçe biliyordu bir şekilde anlaştım. Beni bu araba işi yapan adamların yanına götürdü. Türkçe bilen de vardı, azeriler. 

p : abi ben araba alacam, kafaya koydum, 6 ayda bir gir-çık yaparsan yetiyomuş 
a : sen bilirsin. (bi sakinlik) 
p : araba alabilir miyiz sorun yok de mi? 
a : alabilirsin. ayarlarız (sakinlik) 
p : bi sorun olmaz de mi ? 
a : neyde? 
p : arabayı almada. 
a : hayır olmaz (sakinlik devam). 
p : tamam ben gidiyorum paramı toparlayım geleyim. 
a : tamam (hay lanet, boşa uğraştırdın bizi bakışı). 

Benim parayı toplamam 5-6 ayı buldu, cebime 5-6bin dolar koyup gittim. Adamı buldum, arabayı alacağız ben BMW 330ci istiyorum mümkünse cabrio. Çok pis güldüler, burası kafkasya burda üstü açık araba yok dediler, çok az varmış. (şimdi bakmayın çok olduğuna o zamanlar yok idi . Ben cabrio istiyorum çünkü aklımda eğer arabayı 6 ay sonra getiremezsem bir arıza çıkarsa arabayı parçalatırım bu hardtop çok para eder diyorum. Dikkat edin bakın parçalamayı karpuz dilimlemek zanneden bir sığır düşüncesi bu. Memurum bir de he, ocağım sönecek. Ama ben kendi arabam kim ne karışabilir ki? ne var söküp takmada parçalar satarım ben bunu sahibinden com da diyorum. allahım tam mallık. BMW 330ci bulamadım, Mercedes E serisi baktım, kedigöz dedikleri. Beğenmedim, sonradan w211 Mercedes E220 CDI gördüm, makyajlı kasa. Aman yarebbim.. felekeett.. 3bin usd eksiğim vardı, eş dost aradım parayı western union ile aldım, arabayı satın aldık, gürcünün üzerine. 

Arkadaşlar hani o galerici diyodu ya sakin sakin arabayı hallederiz falan diye. Adamın dediği gerçek çıktı, hatta o kadar gerçek çıktı ki, fazla gerçekçi oldu. Çünkü arabayı bulma ve alma konusunda 100% yardımcı oldu. Lakin sadece almada yardımcı oldu. Asıl püsürlü iş gümrükten geçme ya la? o nolcak dedim, bilmem ki dedi, sen demedin mi 6 ayda bir giriş çıkış yapılıyormuş, e hallet işte dedi. adam haklıydı ben ona gümrüğü halleder misin demedim ki? Adamla tifliste ayrıldık, ben otobüsle gittiydim ya? basit zannediyorum. Tiflis - Batum arası yaklaşık 330km, ben herhalde 10 saatte falan gelebildim Batum'a. Yollar rezil, feleket, tabelalardan bişey anlaşılmıyor, internet çekmiyor bir kaybolsam geçti gitti. Düşünsenize gürcü birinin Yozgat'ın köyünde kaybolduğunu? töbe töbe.. Ve kurtarıcım geldi, 34 plaka bir BMW X5. yanımdan yıldırım gibi geçti, düştüm bunun peşine belli ki türkiye yolcusuydu, takıldım peşine Batum'u buldum internet çekmeye başladı, heryerde türk levhalar başladı, ula buraya geleymişim en başta ya keşke dedim. herkes türkçe konuşayi burada dedim. 

Sarp sınır kapısına yanaştım, gümrüğü geçtim, çünkü gürcü kişinin bana vermiş olduğu vekalet vardı, aha dedim ne kadar kolaymış, hani çok zordu *** falan derken, farkına vardım ki, geçtiğim kapı gürcü kapısı, türk kapısı karşımdaydı. Evraklarımı verdim adam inceledi, arabada bişey varmı dedi yoooo dedim, sigara da mı yok dedi? yok abi ben içmam dedim. nerelisin sen dedi? fatsalıyım dedim. e geç bakalım pastacı osman dedi. espri yaptı sığırcığım. olsun. Geç deyince anlayamamışım pastacı muhabbetinden geçtim ya la? evraklarım onaylandı. Tam seviniyorum hoppalaaaa bir kapı daha, tekrar ver evrakları. verdim, o da okey devam et dedi. aha geçtim ya la.. derken, hobaa bir kapı daha (kapı derken, kontrol noktası 20 mt arayla), buna da verdim son kapı çünkü bu. Adam demesin mi sizin gününüz yok. O ne demek dedim? günün yok işte kardeşim geçemezsin arabayla alla alla dedi camı kapattı çaaat diye. 

Normalde çok sinirli insanımdır, gerçekten. Yani sinirlenip çok büyük laflar, kavgalar etmişimdir. Ama adama çok sinirlenmeme rağmen şu an hala hayret ediyorum nasıl alttan aldıysam, camı açtırdım. üstad dedim ben bu arabayı nasıl geçiricem yahu dedim. Böyle geçmez biraderim bak gel içeri gel anlatayım sana dedi. Ula ağladım mı yoksa ben orda? adam bana iyilik yapmış resmen. Ekranını açtı, bak dedi kırmızı alarm var. Günün yok dedi. 6 ay yurtdışında kalacan gardaşlığım dedi. Sivaslıymış. Bu ekran kırmızı olduğu sürece ben geçiremem dedi. Geri dön birader dedi. İçime patladı arkadaşlar, bir de özel plaka almıştım. ismimin memleketimin yazdığı :/ Geri dönerken, mevzuyu biraz daha idrak ettim. 

YURTDIŞI YERLEŞİK OLMAYAN BİR KİŞİ, TÜRK GÜMRÜĞÜNDEN ARABA İLE GEÇEMEZ. 

Geri batuma döndüm, et çok ucuz. Izgara et yedim, şahane. 1 kg yemişimdir sinirimden bir hesap geldi ki 8-9 Lari falan. Siz de gidince yiyin, ızgara et en güzeli. Batumda arabamla geziyorum, aklımda tilkiler geçiyor, ben bunu nasıl satıcam ben bunu nasıl geçiricem falan derkenn. Aklıma dank etti, ula ben bunu neden geçiremedim? çünkü ben yurtdışı yerleşik değilim, ula keşke arabayı satın aldığım gürcüye geçirtseydim derken, daha geçmiş sayılmaz, aradım gürcüyü, üstad dedim bana yardımcı ol nolursun dedim. 1000 dolarını alırım dedi. Abaaaauw? ne diyon sen. Öyle valla dedi. Tamam dönecem dedim, galerinin birine girdim. 2000 dolar zararla arabayı alıyordu, az muhabbet ettik. arabayı ben geçirteyim sana 500 dolar alırım ama dedi. bu daha ucuzdu, ama bu adam bana güven vermedi, türk idi bu. Buna rağmen tamam dedim, ama dedim param yok, hopada bankadan çekeyim dedim. tamam dedi. arabayı elimdeki vekaletle bu adamın elemanı üzerine gürcünün üzerine yaptık, gürcü köyden geldi, köylüydü. Adamdan vekalet aldım, beraber gittik, gürcü gümrüğünü geçemedik. evet ikinci bilgi de geldi. 

EHLİYETİ OLMAYAN KİŞİ, GÜRCÜ GÜMRÜĞÜNDEN GEÇEMİYOR. 

Geri döndük, bu kez ehliyeti olan bir kişi üzerine arabayı yaptık, tekrar vekalet verdik. Bu işlemler hep bir sürü para arkadaşlar. Yola koyulduk gürcü gümrüğünden geçtik, türk gümrüğünden geçemedik. Adam türkçe bilmiyor, gidip adama sordum bu adamın arabası neden geçmiyor dedim? sanane kardeşim dedi. Sinirli biri olduğumu söylemiştim, sen benimle nasıl konuşuyorsun memur bey, çocuk mu var karşında beni azarlıyorsun, ben vatandaşım bu adam benim arkadaşım söyleyeceksin neden geçmiyor, söylemiyorum hadi napacaksın dedi. Çıktım müdürün yanına durum böyle böyle dedim, o da beni tersledi. Ben bağırdım çağırdım, polisler geldi koluma girdiler, beni dışarı attılar, bana söyleyin bu araba neden geçmiyor dedim. 20 yaşlarında bi polis çocuk, plaka daha önce red yemiş, bu plaka geçmez dedi. Haaa dedim, geri döndük. 

DAHA ÖNCE RED YEMİŞ BİR PLAKA, TÜRK GÜMRÜĞÜNDEN GEÇMİYOR. 

Geri döndük, plaka değişikliği istedik, plaka değişti, tekrar yola koyulduk, gürcü gümrüğünü geçtik, türk gümrüğüne geldik 1. kontrol tamam 2. kontrol tamam 3. kontrolde geçmedi, ben çıldırdım adım çıkmış zaten aynı kişilerle gene kavga ettik, bağırdım çağırdım bilgi vermiyorlar. benim polisi aradım adam yok. bu kez daha çok kavga ettik. Bu kez yardımıma başka bir memur koştu ve bir mevzu daha anlaşıldı. 

DAHA ÖNCE RED YEMİŞ BİR SÜRÜCÜ, TÜRK GÜMRÜĞÜNDEN GEÇMİYOR. 

Küfür ede ede geri döndük, benim batumdaki yeni galericinin bir suçu yoktu, adam bana adam bulmuştu, benim eşekliğim yüzünden geri dönmüştü, bu yeni adam olayı bana bi 100 dolara daha patladı, yeni adam yeni plaka bastık gittik. Gürcü gümrüğünü geçtik, türk gümrüğüne geldik 1. kontrol tamam 2. kontrol tamam 3. kontrolde geçmedi. Evet arkadaşlar gene geçmedi, neye istinaden geçmedi buyurursunuz? Gümrük müdürlüğü demiş ki, SARP sınır kapısına, çok fazla gürcü araba geçişi var, özellikle batumda satın alınıyor, hopaya bırakılıp geri dönülüyor, öyle aynı gün satışı olan arabaları almayın demiş. Bu da bana denk geliyor tabi. 

ÇOK YAKIN TARİHTE TESCİL EDİLMİŞ ARAÇ TÜRK GÜMRÜĞÜNDEN GEÇMİYOR. 

Geri döndüldü, yeni plaka, yeni şoför lazım olduğu için bu durum bana 100 dolara daha maal oldu, 3 gün bekledim. Otelde kaldım, et ızgara yedim. et ızgara yiyin arkadaşlar, çok başarılı. 3. gün sonunda bastık gittik, gürcü gümrüğü geçtik, türk gümrüğü 1. kontrol tamam 2. kontrol tamam 3. kontrol tamam. evet tamam, araba geçti yahu. Şaka değil araba geçti, hopaya kadar gittik 500 dolar oldu 800 dolar, o parayı çektim adama verdim benim arabayla kapıya kadar götürdüm, adam geri çıkarken türk gümrüğü ne dese beğenirsiniz? 

TÜRKİYE'YE ARABAYLA GİREN BİR KİŞİ, ARABASIZ GERİ DÖNEMİYOR. 

Gürcü dedi ki ben kaçak geçerim bizim köylerden, bu durum bana bi 200 dolara daha maal oldu. 

Arkadaşlar araba çıktı, ben E220 arabamla ankaraya geldim, araba şahane, elimde vekalet, araba gürcünün üzerine, rahat rahat 6 ay kullandım, ne çeviren var ne polis var, hiç sorun yok. Şehirler arası da gittim 30bin km falan yaptım 6 ayda. Bu arada bana aksilik eden memur Şerafettin T. ve onun müdürü/yetkilisi Mustafa U.'yu ben şikayet ettim, her ikisi de beni cep telefonumdan arandım bizzat özür dilerdiler, mesai sonucu çok gergin olduklarını şahsıma özel olmadığını Hopa'da birer evimin olduğu söylediler. Yalan değil, arabam geçince o sinirimi unuttum. Tamam sorun değil dedim. Sonradan 5.5 ay doldu ben arabaya gir çık yapacaktım ya hani, gittim sarp sınır kapısına ula dedim arabayla geçersem bunlar bana sıkıntı çıkarır, içeri gireyim dedim. Yürüyerek girdim, dedim ki "aağğğğbiii, benim abim gürcistanda çalışıyor, bundan 5 ay önce arabayal türkiye'ye geldi, yengem hamile diye bize geldiği arabayı bıraktı kendi geri döndü, şimdi bu araba bende ben süresi dolmasın diye getirdim ama ceza falan çıkar mı buna yahu? ver bakim plakayı dedi. verdim. abin geçirmemiş ki len, gürcü geçirmiş dedi. tamam abi dediğim ablamın kocası, gürcü işte dedim. (kıvırma modu), buna ceza çıkar bu geri girmiş ama havayoluyla mı girmiş? kayıtsız bu yahu, girmemiş gözüküyor alla alla, hee girmiş girmiş 10 gün sonra girmiş (??, bizim çakal gürcü bir yolunu bulup kaçak gürciye girip, geri türkiye'ye kaçak girip ordan bir arabayla geri dönmüş). Burada bir aydınlanma oldu yalnız : 

TÜRKİYE'YE ARABAYLA GİREN BİR KİŞİ, ARABASIZ GERİ HAVA YOLUYLA DÖNEBİLİR. 

Memur dedi ki bu abine ceza çıkar, niye çıksın ki dedim, şimdi bu araba burada kalmış ama şoförü içerde değil buna ceza çıkar dedi. Üstelik bu arabayı sen getiremezsin, sen yurtdışı yerleşik değilsin daha fazla ceza çıkar dedi. 

YABANCI PLAKALI ARACI YURTDIŞI YERLEŞİK OLMAYAN BİRİ ÜLKEMİZ DIŞINA ÇIKARIRKEN CEZA ÇIKIYOR. 

Çağırdım o gürcüyü, giriş çıkış yaptırmak için. bu da bana bir 100 dolara maal oldu. Gürcü çıkarırken arabaya ceza çıktı. sebep sorduğumda yine tartıştım, bana bilgi vermiyorlar. Sonunda öğrendim ki gürcü daha az önce türkiyeye girdi, şimdi arabyla geliyor demek ki arabayı buraya bıraktı. ceza ondan. 

YABANCI PLAKALI ARACI GETİREN KİŞİ ARABASIZ GERİ ÇIKTIĞINDA, TEKRAR ARABAYA SOKMAYA ÇALIŞIRKEN, CEZA ÇIKIYOR. 

Arabanın cezası ödendi, batuma geçtik. Gürcüye dedim ki hadi çıkış yap. Giriş - çıkış yapmaya geldim ya güya? Gürcü kapısından geçtik, türk kapısı 1. kontrol tamam 2. kontrol tamam 3. kontrolde geçmedi. anaaa sebep? 

YABANCI PLAKALI ARACIN, ÇIKIŞ YAPTIKTAN SONRA TEKRAR ÜLKEMİZE GELEBİLMESİ İÇİN, ÜLKEMİZDE KALDI SÜRE KADAR YURTDIŞINDA TEKRAR KALMASI GEREKİR. 

Döndük geri, bu arada biliyorsunuz şoför mimlendi, red yedi, plaka da öyle. Plakayı değiştirdik, şoförü değiştirdik. (bunlar hep para), etimizi ızgaramızı yedik. tekrar denedik. ve olduuuu.. Ben türkiye'deyim. bir 6 ay daha sürem var. 

Bu 2. altı aylık süre zarfında defalarca çevirmeye girdim, kimseye de vekalet göstermedim, sormadılar bile. Bir kaç tane yeni yetme polisler "abi bu iş nasil oluyor ben de araba alıcam da nasıl oluyor" diye sordu, ona gösterdim vekaleti Çünkü vekalet ile kullanabiliyordum rahattım sorun yoktu. Bir gün memleketten Ankara'a dönüyorum Samsun bölge trafik zart diye beni çevirdi, daha doğrusu herkesi çeviriyordu beni de çevirdi. Polis geldi, ooo yabancı plaka, senin mi dedi? yok dedim vekaleti var. ver bakiyim dedi. Al bakim dedim gülüştük. Sen bunla bu arabayı kullanamazsın dedi. Hönnkk dedim, neden? yazıyor vekalette dedim, polisten o cevap geldi : 

YABANCI PLAKALI ARACI, ANCAK YURTDIŞI YERLEŞİK BİRİ KULLANABİLİR. VEKALET İŞE YARAMAZ. 

yapma yaa, bu adam benim 1. dereceden yakınım ama yaa.. dedim, ikinci cevap geldi : 

YABANCI PLAKALI ARACI, ANCAK ARACIN SAHİBİ KULLANABİLİR VE YURTDIŞI YERLEŞİK 1. DERECE AKRABALARI KULLANABİLİR. 

abi etme eyleme beni bırak falan dedim, yok la ne uğraşıcam senle, başıma ben bela mı alacam, de get hadi dedi, neden dedim? 

TRAFİK POLİSİNİN ARABAYI BAĞLAMA YETKİSİ YOK, AMA GÜMRÜK MUHAFAZA MÜDÜRLÜĞÜNE SORGULAYABİLİR, EMİR GELİRSE ARABAYI BAĞLAR, ARABAYI GÜMRÜK OTOPARKINA KADAR EŞLİK EDEREK TESLİM EDER. 

Arkadaşlar buraya kadar herşey tamam. Şimdi ben işi öğrendim ya hani, gittim geldim. Tecrübe ettim. Tüm bunları da kendim ettim ha, kimseye sormak yok. Soracağın kişi yok ki. Türkiye'de yabancı plakalı araba sadece gurbetçilerde var o zaman. Şimdi benim aklım cinliğe çalışmaya başladı. Elimizde ne var ? araba benim şoförlüğümde geçmiyor, peki ben arabayı satın alsam, gitsem gürcüye vekalet versem geçer mi? neden geçmesin ki, sonuçta hep şoföre baktılar. İçim kıpır kıpır, bastım gittim gürcistan'a bir BMW beğendim, üzerime aldım. Gittim notere gürcü şoföre vekalet verdim. Gürcü gümrüğü geçtik, türk gümrüğü geçemedik. 

YABANCI PLAKALI ARAÇ GEÇERKEN HEM ŞOFÖR HEM DE ARABANIN SAHİBİ YURT DIŞI YERLEŞİK OLMALI. 

Döndük geri, plaka mimlendi, şoför mimlendi, değiştirdik, eski sistem 3 gün bekledik. Araba geçti, sorunsuz. 

Kafada çakallık, uyanıklık dönmeye devam ediyor. Beyin fırtınası devam ediyor. Araba üzerime olunca geçmiyor, gürcünün üzerine kalması lazım. Dedim ben bunu gürcünün üzerine yapayım, geçirteyim, sonra normal uçakla gideyim orda arabayı üzerime alayım, ruhsat cebimde döneyim. Noter satışı yapayım yani. Atladım uçağa, tiflis, ordan batuma vardım. Et ızgara yedim, tavsiye ederim çok başarılı. Hem de ucuz. Gürcüyü yanıma aldım, şu benim bmw nin satışını ver bana dedim, ne dese beğenirsin? 

GÜRCİSTAN'DA ARABA OLMADAN, ARABANIN FİZİKSEL HALİ OLMADAN, ŞASİ NO VE EVRAKLAR KONTROL EDİLMEDEN SATIŞI MÜMKÜN DEĞİL. 

Plan suya düştü, biraz daha et ızgara yiyip Ankara'ya geri döndüm. Bu sırada adımız çıktı bu işten anlıyor olayına. Bir kaç haber duydum arkadaşın. Araba Türk gümrüğünde değil, Gürcü gümrüğünde takılmış. allah allah böyle bişey mümkün değil ki? gürcüde gümrük mü varmış. Gürcüdeki benim arkadaşları aradım, soruşturduk. Benim tanıştığım galericiler gibi dolandırıcılar var, türk araba almaya gidiyor. arabanın parasını veriyor, arabayı gürcü üzerine alıyor. Adamı oteline gönderiyorlar, sen yat yuvarlan biraz ızgara et ye diyorlar. Gürcü gidiyor arabanın üzerine kredi çekiyor, hemen hemen yarı fiyatına çekebiliyor 1 saat içinde de kredi çıkıyor. Sonra arabayı gönderiyorlar, 6 ay sonra gelince, kredi ödenmemiş arabaya el konulmuş olunuyor, tabi gümrük kapısında oluyor bu. Dolandırıcılık 1. 

Bir kaç ay sonra bir haber daha duydum ki, 2009 model mercedes e220 almış arkadaş ordan, ama bakıyorum araba makyajlı değil, olması lazım yahu bende 2007'si vardı bunun. şasiden sorguladık araba 2003 çıktı. Mengerlere gittik, orda da 2003 çıktı. 2003 arabayı 2009 model diye satmışlar. Ruhsata bakıyorum gerçekten 2009 yazıyor. Ama nasıl mümkün, hani noter satışı yapılırken kontrol ediliyordu. Gürcistandaki uşakları aradım, hafif saf gördüklerini bu araba 2009 model deyip 2003 model arabayı satıyorlar (kasa farkı yok), orda gürcüce görüşüp tufayı kuruyorlar. Ruhsatı sormuyor bizim oglan, tamam kapora verelim yarın arabayı alalım diyorlar, sonraki buluşuncaya kadar ruhsatın sahtesini yapıyorlar, tabi alıcı arabanın çamurluğunun boyalı olup olmamasıyla ilgileniyor o sırada. kilometresi 166binmiş tüh ya falan diyor. sığır çünkü. neyse. noter kontrolünden gerçek ruhsatla geçiyor, gümrükülerden de öyle, ama hopada ruhsat teslim edilirken 2009 yazan sahte ruhsat teslim ediliyor. Dolandırıcılık 2. 

2 tür plaka vardır, normal plaka, transit plaka. transit plakalar TR ile başlar. Alıcıyı saf görünce, arabayı transit plakalı şekilde gümrükten geçirip adama teslim ediyorlar. 6 ay sonra alıcı karşısında gürcüleri bulamıyor. Neyse başka komisyoncu buluyor, komisyoncu arabayı geçirirken 50bin TL'e civarında ceza çıkıyor. çünkü transit plakalı araçların ülkede kalma süresi 4-5 gün. Dolandırıcılık 3. 

Komisyoncu alıcıyla internette görüşüyor, arabayı senin üzerine yapacam diyor. alıcı forumda panthera'nın yazdıklarını okuyor, panthera artisti kendi üzerine olursa geçiremezsin diyor, ama komisyoncu geçiriririm sen napıcan gardaş diyor. Alıcı komisyoncuya inanıyor. Çünkü pantheraya para vermiyor, bu bedava bilgi veriyor diğeri 2500 dolarını alıyor. Baktım aklıma yatmadı et ızgara yerim gelirim diyor. Gürcü arabayı alıyor, cebinde ruhsat varken ruhsatı kaybettim diyor. 2. ruhsatı çıkarıyor. Sonra bizim sığır alıcı gürcistan'a geliyor, arabayı üzerime yapın bakim hadi yapın diyor. Satıcı gayet artis bir şekilde yapalım sorun yok diyor. Gerçekten yapılıyor. Ama gürcünün üzerinde sahtesi var, unutmayalım. Gürcü gümrüğünden sen geç de, türk gümrüğünden biz geçelim, adamımız var orda rüşvet yedirdik. 1 milyon dolar veren uyuşturucu tacirleri rüşvet yediremedi ama biz hallettik öyle büyük adamız biz, tamam mı diyor? alıcı sığır olduğu için kabul ediyor tabi. Sen şurda et ızgara ye biz çıkarınca haber edelim diyor. Gürcü kendi üzerindeki sahte ruhsatla bizim işten anlamayan memura uzatıp rahatlıkla geçiyor. Bizim alıcı da "ahahah yaktım seni pantheraaa şimdi yazacam foruma çakaaallll" diyor. 6 ay veya daha sonra, evrakta sahtecilikten hangi kapıya yakalanırsa yakalansın en az 5 sene yer. Dolandırıcılık 4. 

GÜRCÜ PLAKALI ARAÇLARA KASKO OLMAZ. 

GÜRCÜ PLAKALI ARAÇLAR İÇİN TRAFİK SİGORTASI ŞARTTIR. BİR KAZA BELA OLDUĞUNDA TÜRK PLAKALI ARAÇLAR GİBİ MUAMELE GÖRÜR. 

GÜRCİSTAN'A GİDİP, BİR ADRES REFERANS GÖSTEREREK KENDİ ÜZERİNİZE ARAÇ ALABİLİRSİNİZ. 

GÜMRÜK DAİRESİ RÜŞVET YEMEZ, RÜŞVET VERİLMEZ, RÜŞVET TEKLİF EDİLMEZ. 12 SENE CEZASI VARDIR SADECE TEKLİF ETMENİN BİLE. 

YAŞANMIŞ ÖRNEKLERİ TEKRAR YAŞAMANIN ANLAMI YOK, TECRÜBEYE SAYGI DUYUN. 

Son Güncelleme: 26.11.2016 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gizli 2016-11-28 13:18:38

Üşenmeden okudum ne oldu diye ben hic oyle seyler yasamadim 4. Arabam oluyor gurciden

Avatar
gokhan 2017-06-20 02:48:43

çok iyi ya hepsini okudum okurken yaşadım çok güzel anlatmıssın:))

Avatar
Davut 2017-06-20 09:29:00

Arkadaşlar bende araç almak istiyorum bana dabir yardım ci olurmusunuz

Avatar
murat 2017-04-30 15:01:28

çok teşekkürler muazzam bir yazı olmuş tam bir rehber internette Gürcistan'dan araba almak ile ilgili en güzel yazı diyebilirim. Yaşanmışlıklarla harika bir yazı sonuna kadar okudum...

Avatar
nehir 2017-05-17 00:02:31

:)

Avatar
Koray 2017-08-08 05:18:28

Okudum da oda senin cahilligin burdan begendigin aracin pertini alip orda toplatsaydin hic sikintisiz ayni araban olurduu ve srac senin ustune oldugu icin kafam rahat et mangal yerdin orda araba ucuz parcalar daha ucuzz. Saygilar

Avatar
ahmet 2017-08-13 19:08:20

Emeğine sağlık

Avatar
fatiii 2017-08-21 15:15:30

harbiden hiç erinmede okudum :)) la bidenedene bana alak haydi alamazsak ızgara yer gelirik :)

banner287