"16 Nisan, 15 Temmuz’un hesabını sorma günüdür"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin hesabının 16 Nisan’daki referandumda sorulacağını belirterek, "Sevgili Peygamberimiz buyuruyor; ‘Kişi sevdikleriyle beraberdir’. Sen Kandil’i mi seviyorsun, onlarla berabersin” dedi.

banner279
11 Mart 2017 Cumartesi 17:22
"16 Nisan, 15 Temmuz’un hesabını sorma günüdür"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin hesabının 16 Nisan’daki referandumda sorulacağını belirterek, "Sevgili Peygamberimiz buyuruyor; ‘Kişi sevdikleriyle beraberdir’. Sen Kandil’i mi seviyorsun, onlarla berabersin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekmeköy’de toplu açılışı törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, “16 Nisan 15 Temmuz’un hesabını sorma günüdür. 15 Temmuz darbe girişimi dikkat edin ‘hayır’ diyenler onlarla beraber mi. Onlar şu anda Kandil’den haber gönderiyorlar, FETÖ Pensilvanya’dan haber gönderiyor ‘hayır deyin’. Bilesiniz ki ‘hayır’ diyenlerin şu anda attığı adım budur. Bunlar şu anda bölücü terör örgütlerine destek verenlerdir. Bunların ta kendisidir. Niye ‘evet’ diyemiyorlar. Çünkü evet bunların bu ülkedeki geleceğini karartacaktır. Sevgili Peygamberimiz buyuruyor: ‘Kişi sevdikleriyle beraberdir’. Sen Kandil’i mi seviyorsun, onlarla berabersin. Ne diyor Kandil ‘hayır’. ‘Hayır’ diyenler onlarla beraber haşrolunacak. Bu kadar açık ortada” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin artık mevcut sistemli yoluna devam edemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Mevcut sistemde ısrar etmek bu ülke sürekli darbe teşebbüslerine açık kalsın demektir, Türkiye’yi ekonomik krizin pençesine terk etmek demektir, terör örgütlerine karşı mücadelesinin başarıya ulaşmamasını istemektir. Böyle gelmiş böyle gitsin demek bu millete her türlü zulmü müstahak görmektir. Eski Türkiye görüntüleri darbecilerin özlemidir, terör örgütlerinin özlemidir. Biz asla böyle bir Türkiye görüntüsüne razı değiliz. Milletimizle birlikte büyük Türkiye’ye istiyoruz. Milletimizle birlikte güçlü Türkiye’yi istiyoruz. Milletimizle birlikte lider ülke Türkiye’yi istiyoruz. Her vatandaşımız 16 Nisan’da verdiği oyun ne anlama geldiğini iyi bilmelidir” diye konuştu.

"HALA YENİ SİSTEMDE BAŞBAKAN OLDUĞUNU SANANLAR VAR"

Kürsüde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Yeni sistemde cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık birleşiyor. Her ne kadar bunu ana muhalefetin başındaki zat bilmiyorsa da biz hatırlatalım. Ne yapalım öğrenecek. Biz anlatacağız, siz de anlatacaksınız böylece öğrenecek. Yeni sistemde Cumhurbaşkanının başka partiden, başbakanın başka partiden olma ihtimali yok. Malum olduğu üzere hala yeni sistemde başbakan olduğunu sananlar var. Buradan bilenlere hatırlatmak, bilmeyenlere öğretmek için anayasa değişikliğinin ne getirdiğini kısaca ifade edeyim. Yeni sistemin en önemli özelliği yürütme görevini cumhurbaşkanına vererek milletin kime sorumluluk verdiğini, dolayısıyla kimden hesap soracağını netleştirmesidir. Artık koalisyonlar ve bunların yol açtığı krizler sona eriyor. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasındaki kavgaların sebep olduğu sıkıntıları geride bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri sayısının yükseltilmesi konusundaki eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, “Bu ana muhalefetin başındaki zata şunu söylemem lazım. Temsilde adalet denilen bir şey var. İşte bu yasa bunu getiriyor. Sen şu Avrupa ülkelerine bir bak. İşte şu Almanya’da Alman parlamentosunda kaç kişi var bir bak. Oralardan bir ders al. Bizde senato ve milletvekilinin olduğu dönemde rakam 600 üzerindeydi. O zamanlar kontenjan senatörleri vardı. Çift kamaralı idi. Şimdi biz bunu ne yaptık 600. Tek kamara. Sadece Milletvekili. Kanun yapma yetkisi onların. Aynı şekilde yargıda bağımsızlığın yanına bir de tarafsızlık getiriyoruz. Güçlendiriyoruz. Yargıda attığımız bu adımın yanında yüksek yargı organlarını teşkilinde cumhurbaşkanı ve meclise söz hakkı tanınıyor. Yargı ile millet arasındaki bağ güçlendiriyor” dedi.

"FAİZLER ESKİ SEVİYEDE OLSAYDI 1 TRİLYON 800 MİLYAR LİRA ÖDEYECEKTİK"

Koalisyon dönemlerinin Türkiye’ye faturasını hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin koalisyon hükümetleri döneminde ortalama büyüme oranı yüzde 4 iken, tek parti iktidarları döneminde bu oran yüzde 5.9. Yani 6. Bir başka ifadeyle Türkiye şayet son 25 yıldır cumhurbaşkanlığı sistemi ile yönetiliyor olsaydı bugünkünde iki kat daha büyük olacaktı. Koalisyon dönemlerinde milletin cebinden çalınan paralar son 14 yılda olduğu gibi yatırıma dönüştürülseydi, bugün olduğumuz yerine iki kat daha ilerisinde olacaktır. Eğer faiz giderlerinin milli gelire oranı biz iktidara gelmeden önceki 2002 yılı seviyesinde olsaydı, 1 trilyon 800 milyar lira faiz ödemesi yapacaktır. Bu eski parayla değil yeni parayla. Halbuki bu dönemde faiz yükümüz 700 milyar lirada kaldı. Aradaki 1 trilyon 100 milyar liraya ne oldu. O para altyapı olarak, sosyal yardım olarak milletin hizmetine sunuldu. Bize düşman olanların kuyruk acısı, kendi ceplerini atmak istedikleri bu parayı milletimiz cebine atmamızdan kaynaklanıyor.”

Türkiye’nin terörle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, “Bunlar bu ülkeyi bölmek istemiyorlar mı. Bunlar bu ülkede kan gövdeyi götürsün istemiyorlar mı. Bizim Güneydoğu Anadolumuzu, Doğu Anadolumuzu ne hale getirmek istediler görüyorsunuz. Ne yaparlarsa yapsınlar bunlara oraları dar ettik. Tendürek dağlarında, Cudi’de hangi ine girerlerse girsin biz askerimizle, polisimizle, korucumuzla oradayız. Bunlar 15 Temmuzda fetö ile birleşerek bu ülkede bizi birbirimize kırdırmadılar mı? 249 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. İşte 15 Temmuz’daki bu tablonun faturasını inşallah cevabını 16 Nisan’da bunlara vermek suretiyle hesabını soracağız” diye konuştu.

HABER 24

Son Güncelleme: 11.03.2017 20:09
Anahtar Kelimeler:
RusyaItalyaAvrupa ülkeleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287