AK Parti Grup Başkan vekili Turan: "Apolitik kuşak diye aşağılanan gençler meydanları terk etmedi"

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, 27 gün boyunca yurdun dört bir yanında demokrasi nöbeti tutanlara teşekkür ederek, "Apolitik kuşak diye aşağılanan gençler meydanları terk etmedi" dedi.15 Temmuz darbe kalkışmasının...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 15:54
AK Parti Grup Başkan vekili Turan: "Apolitik kuşak diye aşağılanan gençler meydanları terk etmedi"

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, 27 gün boyunca yurdun dört bir yanında demokrasi nöbeti tutanlara teşekkür ederek, "Apolitik kuşak diye aşağılanan gençler meydanları terk etmedi" dedi.
15 Temmuz darbe kalkışmasının bir işgal girişimi olduğunu belirten Milletvekili Bülent Turan, "Milletimiz tarihi bir destan yazdı. ‘Apolitik kuşak’ diye aşağılanan gençler meydanları terk etmediler. 15 Temmuz’da Türkiye büyük bir darbe girişimine şahit oldu. Üniforma giymiş alçak teröristler milletin iradesine el koymaya çalıştılar. Milletimizin üzerine bomba yağdırdılar, tanklarla vatandaşlarımızın üzerine yürüdüler, kurşunladılar. Milli iradenin tecelligâhı olan Meclis, Kurtuluş Savaşı’nda bile bombalanmamışken bu alçak darbeciler tarafından bombalandı. Bu yüzden yaşadığımız şey bir darbe girişiminden çok daha öte adeta bir işgal girişimiydi" dedi.
Türk milletinin darbe girişimine karşı destan yazdığını belirten Turan, "Bu işgal ve darbe girişimi karşısında milletimiz tarihi bir destan yazdı. Türkiye tıpkı milli mücadele döneminde olduğu gibi bir kez daha işgalcilerden kurtuldu. Milletimiz, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş, eşsiz bir mücadele sergiledi. Tankların üzerine yürüdü, göğsünü kurşunlara siper etti. Bir an bile kurşunlardan korkup geri adım atmadı. Sözüm ona ’apolitik kuşak’ diye aşağılanan gençler, meydanları terk etmediler. Anne ve babalarıyla en önde mücadele ettiler. 27 gün boyunca yurdun dört bir yanında milletimiz meydanları terk etmedi. Hayatımızın hiçbir döneminde olmadığı kadar bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduk, göğsümüz kabardı. 15 Temmuz’dan bu yana gördük ki Türkiye evrensel bir vicdanın sesi olacak" diye konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287