Bahçeli’nin idam çağrısına yanıt verdi

Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Bahçeli’nin düşüncesini dikkate alacağız, biz de anayasada gerekli teklifimizi bu doğrultuda yapacağız" dedi.Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel...

banner279
01 Kasım 2016 Salı 14:10
Bahçeli’nin idam çağrısına yanıt verdi
Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Bahçeli’nin düşüncesini dikkate alacağız, biz de anayasada gerekli teklifimizi bu doğrultuda yapacağız" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin idam konusuna ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Yıldırım, idam meselesinin bir anayasa meselesi olduğuna dikkati çekerek, “Anayasada bir uzlaşma meselesi. Diğer siyasi partilerin de bu bir konuda mutabakat sağlanırsa milletini umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Sınırlandırılmış düzenlemeden katımız ne? Ne zaman gündeme geldi, 15 Temmuz darbe girişiminde. Canı yanan millet, şehitlerimiz gazilerimiz var, bunların cezasız kalmamasını istiyor. Adaletin yerini bulmasını ve bunun gibi alçak girişimlerin bir daha olmamasını istiyor. Bu talebe, vatandaşın bu talebine, bu feryadına kulak tıkayacak değiliz. Bu bilinmelidir. Ancak bunu da tek başına yapamayacağımızın ve bu düzenlemenin geriye doğru işlemeyeceğinin de bilinmesini isterim. Tabii ki Sayın Bahçeli’nin düşüncesini dikkate alacağız, biz de anayasada gerekli teklifimizi bu doğrultuda yapacağız” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 01.11.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287