Başbakan Yıldırım’da Batı’ya sitem

Çankaya’da diplomatlarla buluşan Başbakan Binali Yıldırım, Batılı ülkelerin darbe girişimine karşı tutumunu eleştirerek,"Biz, gelişmiş demokrasilerden o gün herkesin buraya gelip bizimle dayanışmasını göstermesini beklerdik" dedi.Başbakan...

banner279
18 Ağustos 2016 Perşembe 21:41

Çankaya’da diplomatlarla buluşan Başbakan Binali Yıldırım, Batılı ülkelerin darbe girişimine karşı tutumunu eleştirerek,"Biz, gelişmiş demokrasilerden o gün herkesin buraya gelip bizimle dayanışmasını göstermesini beklerdik" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım diplomatik misyon şefleriyle yemekte buluştu. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, "Asker kılığına girmiş teröristler bomba attılar sivilleri öldürdüler. Onlar tanka topa silaha güvendiler ama milleti hesap edemediler. Halkımız demokrasi mücadelesinde dünyada belki de hiç görülmeyecek bir destan yazdı. 15 Temmuz sonrasi Türkiye’de demokrasi daha da güçlenmiştir darbeciler hüsrana uğramıştır. Bizim yolculuğumuz milletimizle ve milletimize doğrudur. Diplomosi ve dış ticarette aktif çok boyutlu politika izlemeye devam edeceğiz.
Türkiye Rusya ilişkilerine de değinen Yıldırım, "Türkiye Rusya ilişkileri uçak krizi öncesindeki seviye getirme kararı alındı. Amerika ile de ilişkilerimizi geliştireceğiz. Avrupa Birliği ile yarım asırlık bir yolculuğumuz var bunu yok sayamayız. Avrupa Birliği kararlılığımızı sürdüreceğiz. Dış politikamızın esasını oluşturan düşmanlıkları azaltmak dostlukları arttırmak. Ümit ederim Suriye’de kan dökülmesinin önüne geçilir" diye konuştu.
Avrupa’ya sitemde bulunan Yıldırım, "Biz, gelişmiş demokrasilerden o gün herkesin buraya gelip bizimle dayanışmasını göstermesini beklerdik. Hadi bunu yapamadınız, hemen bu darbeyi en şiddetle kınamak ve Türkiye’nin demokrasisini, başarısını bizlerle paylaşmak bu konudaki dayanışmanızı en açık şekilde dostlarımızın göstermesini beklerdik. Suç işleyen, halkın iradesiyle seçilmiş bir hükümeti yok etmeye çalışan terör gruplarının, darbecilerin hakkını, milletin hakkından daha fazla savunma gayreti gerçekten bizi üzmüştü" ifadelerini kullandı.
Amerika’ya seslenen Yıldırım, "FETÖ’nün başının Türkiye’ye iade edilmesini istiyoruz. O, ABD’de kalmaya devam ettiği müddetçe Türk halkının ABD’ye burukluğu devam edecek. Fransa’daki terör olayından sonra OHAL üçünçü mez uzatılmıştı. Bir daha darbe girişimine muhatap olmamak için yapmamız gereken düzenlemeler var" dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 19.08.2016 01:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287