Batman'da HDP’li vekil hakkında zorla getirme tebligatı

Batman 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nin, HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran’a, mahkemeye gelmemesi halinde “zorla getirilme” çağrı kağıdı gönderdiği öğrenildi. Batman’da, 15 Şubat 2014 yılında Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye...

banner279
12 Ağustos 2016 Cuma 15:39
Batman'da HDP’li vekil hakkında zorla getirme tebligatı

Batman 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nin, HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran’a, mahkemeye gelmemesi halinde “zorla getirilme” çağrı kağıdı gönderdiği öğrenildi.
Batman’da, 15 Şubat 2014 yılında Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ve olayların çıktığı yürüyüş ile ilgili aralarında o dönem BDP yöneticisi olan HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da bulunduğu 55 kişi hakkında dava açılmıştı. Mahkeme, Başaran’ın dosyasını milletvekili olduğu gerekçesiyle dava dosyasından ayırmıştı. Davanın görüldüğü 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Başaran’a duruşmaya katılması için çağrı kağıdı gönderdi. Tebligatta, “Mazeretiniz olmadığı halde duruşmaya gelmediğinizde CMK 176/2 maddesi uyarınca zorla getirileceğiniz CMK 206/1 madde uyarınca delillerin ortaya konulmasına başlanacağı, CMK 98/3 maddesi gereğince hakkınızda yakalama emri düzenlenebileceği ihtar olunur" denildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 12.08.2016 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287