Bekir Bozdağ"Yasaklarla THY’nin önünü kesmeye çalışıyorlar"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yasaklarla Türk Hava Yollarının önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi.

banner279
24 Mart 2017 Cuma 16:33
Bekir Bozdağ"Yasaklarla THY’nin önünü kesmeye çalışıyorlar"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yasaklarla Türk Hava Yollarının önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bayrampaşa Has Bahçe’de düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması" programına katıldı. Programda Bozdağ’ın yanı sıra, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve davetliler yer aldı. Davetlilere hitap eden Adalet Bakan Bekir Bozdağ, “Biz hem gittiğimiz yola hem gittiğimiz hedefe bakacağız yoldaşlarımıza, arkadaşlarımıza bakacağız. Bugün Türkiye’de ’hayır’ propagandası nedir? Diyen bazı partiler var. Hollanda, Almanya, Avusturya ve benzeri bazı Avrupalı ülkeler var. Onlar hayır propagandası yapıyor yaptırıyorlar ’hayır’ için. 71’ de bir muhtıra, 97’de ikinci muhtıra, 2007 ’de üçüncü bir muhtıra örneğini hep beraber gördük. Ve en nihayet 2016’da başarısız bir darbe teşebbüsünü birlikte yaşadık. Bakın bu sistem son 67 yılda iki tane başarılı darbe, iki tane başarılı muhtıra, bir başarısız muhtıra girişimi birde başarısız darbe girişimine sahne oldu. Ne üretiyor? Darbe üretiyor. Ne üretiyor? Muhtıra üretiyor. Ne üretiyor? Kriz üretiyor. Bedelini kim ödüyor aziz Türk milleti ödüyor” dedi.

“Cumhuriyetin tanımı devleti yönetenlerin miras yoluyla değil seçim yoluyla belirlendiği devlet şeklidir deniyor” diyen Bakan Bozdağ, “Şimdi biz devleti yönetenleri seçim yoluyla doğrudan yönetenleri seçim yoluyla doğrudan Türkiye’de bu güne kadar belirledik mi? Milletvekillerini belirledik. Vekiller Türkiye’yi yönetmiyor. Onlar yasama işi yapıyor. Şimdi bakın cumhuriyetin ruhuna uygun hayata geçiren düzenleme işte bu anayasa değişikliği ile hayata geçecek ve Türkiye Cumhuriyeti ilanından bu yana ruhuna uygun ilk defa uygulama fırsatı bulacaktır” ifadelerini kullandı.

YASAKLARLA TÜK HAVA YOLLARININ ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Yasaklarla Türk Hava Yollarının önünün kesilmeye çalışıldığını söyleyen Bozdağ, "Son 15 yılda AK Parti Türkiye’yi değiştirdi dönüştürdüyse 15 yıl İstanbullular arkamızda durduğu içindir. Türkiye arkamızda durduğu için yer tespiti yapma imkanı verdiniz. Projeyi çizme fırsatı verdiniz. İnşasının temelini atma gücü verdiniz ve açılışında birlikte olma imkanı tanıdınız. Bir yandan eserler kazandırdık öte yandan açılışlarını hep beraber yaptık. Şimdi bakın Türk Hava Yolları’nın rekabetini göze alamayanlar yasak koyuyorlar. Türk Hava yollarına binen yanına tablet alamaz, kalitede rekabet edemiyor, hizmette rekabet edemiyor, müşteri memnuniyetinde rekabet edemiyor, dünyanın her yerine ulaşmada her yerde buluşmada rekabet edemiyor. Yasaklarla Tük Hava Yolları’nın önünü kesmeye çalışıyorlar. 3’üncü Havalimanı’nında önünü kesmeye çalışıyorlar. Güçleri yetti mi? Yetmedi. Allah’ın izniyle gene yetmeyecektir. Onun için diyoruz ki Türkiye’yi şaha kaldırmak için projeyi çizen inşa ihalesini yapan, açılışını yapacak olan böylesi bir istikrarlı Türkiye ve bunları yapacak kadar zamanı olan güçlü iktidarlara bizim ihtiyacımız var. Hem de hükümeti halk doğrudan seçecek. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin. Milletin egemenliğini tam görmemiz lazım. Vekil seçerken egemen, belediye başkanı seçerken egemen, muhtar seçerken egemen, Cumhurbaşkanı seçerken egemen hükümeti seçerken sana seçtirmem. Şimdi biz egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olan aziz Türk milletine hükümeti de doğrudan seçme yetkisi veriyoruz” diye konuştu.

"BİRİNİN SİZİN KARŞINIZA GELİP BUNA ’HAYIR’ DEMESİ AKLINIZLA ALAY ETMEKTEN BAŞKA BİR ANLAM İFADE ETMEZ"

Adalet Bakanı Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:

“Adında halk olan Cumhuriyet Halk Partisi millete çıkıp diyor ki siz buna ’hayır’ deyin. Nasıl ’hayır’ dinebilir? Halka yeni bir hak veriyor, halka yeni bir yetki veriyor ve halka yeni bir güç aktarıyor. Size yeni bire memnun olacağınız hak verilirken sizi memnun edecek güç verilirken, yetki aktarılırken birinin sizin karşınıza gelip buna ’hayır’ demesi sizin aklınızla alay etmekten başka bir anlam ifade etmez. Şimdi tamda bunu yapıyorlar. Onun için buna en güzel cevabı biz sandıkta vereceğiz. Diyeceğiz ki biz kendi irademize kendi aklımıza, kendi hukukumuza, kendi yetkimize ortak tanımayız. Madem yetki bizim hak bizim yeni bir yetki hak da daha veriliyor. Ben mevcudu da korurum yetkisini de alırım. Ve bu yetkiyi sonuna kadar kullanacağım. İşte bu millete büyük bir güç kazandıracaktır.”

“TÜRKİYE’NİN BUNDAN SONRA YÜZDE 22’SİNİN OYUNU ALAN YÖNETEMEYECEKTİR”

“Türkiye’nin bu güne kadar yüzde 22 ile yüzde 34’le yüzde 47 ile şimdide 49,5’la hükümetleri oldu mu? Oldu” diyen Bakan Bozdağ, “Ama bakın siz 16 Nisan’da ’evet’ dediğiniz taktir de eminim aziz milletimiz ’evet’ diyecektir. Türkiye’nin bundan sonra yüzde 22’sinin oyunu alan yönetemeyecektir. Yüzde 30’unun oyunu alan yönetemeyecektir. Kim yönetecektir? Bayrampaşalıların, İstanbulluların 80 milyon aziz Türk milletinin seçmen olanlarının yüzde 50 artı 1’inin oyunu alan ancak Türkiye’yi yönetebilecektir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 24.03.2017 18:25
Anahtar Kelimeler:
ThyBekir BozdağYASAKLAR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287