Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Avrupa’da yaşansa idamı getirirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam tartışmalarını değerlendirerek, Avrupa’nın bu konudaki tutumunu eleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti Beştepe’de kabul etti....

banner279
16 Ağustos 2016 Salı 16:39
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Avrupa’da yaşansa idamı getirirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam tartışmalarını değerlendirerek, Avrupa’nın bu konudaki tutumunu eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti Beştepe’de kabul etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Avrupa’nın darbe girişimi karşısındaki tutumunu eleştirerek şöyle konuştu:
"1970’li yıllarda Almanya’da bu ülke idam cezasını geri getirmeyi tartışmıştır. Hal böyleyken FETÖ’nün darbe girişimine, PKK’nın kanlı eylemlerine, DAİŞ’in saldırılarına maruz kalmamıza rağmen bu tartışmaya dahi kabullenemiyorlar. Bunun tartışılmasından daha tabii ne olabilir. Bu kararı verecek olan TBMM’dir. Bu kararı alır mı, almaz mı bilemem. TBMM’nin böyle bir yetkisi yok mu? PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşansa idamı da getirirler, kesintisiz OHAL’i bile ilan ederler."

"TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR"
Erdoğan, "Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar; Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında, milletimiz ve emniyet güçlerimiz ile savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuşlardır" diye konuştu.

FEYZİOĞLU’DAN ’ADİL YARGILAMA’ VURGUSU
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise, suçluların adil yargılanması gerektiğini söyleyerek, darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinleyince yüreğinin ferahladığını ifade etti.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.08.2016 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287