Erdoğan: Rusya ile çok daha farklı bir sürecin içine gireceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı bir sürecin içine gireceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’nın...

banner279
09 Ağustos 2016 Salı 15:44
Erdoğan: Rusya ile çok daha farklı bir sürecin içine gireceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı bir sürecin içine gireceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’nın St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi. 24 Kasım 2015 tarihinde Türk sınırını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle birlikte iki ülke ilişkilerinin gerilmesinin ardından iki lider ilk defa yüz yüze görüştü. Konstantin Sarayı’ndaki görüşmede Putin, Erdoğan’ı sıcak bir şekilde karşıladı ve iki lider tokalaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Böyle hassas bir dönemde sizlerin de bu randevuyu vermeniz nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Aslında planlamamız malum G20 Zirvesiydi. O malum olaydan sonra bunun böyle süratle bir araya gelmemize vesile olması sebebiyle gerçekten teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye-Rusya ilişkileri çok farklı olumlu bir sürecin içerisine girmiştir. Önümüzde büyük hedefler belirlediğimiz bir süreçtir. İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı bir sürecin içine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişimde gerçekten ertesi gün sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem bütün heyetimizi hem halkımızı mutlu etmiştir. Pazar günü de İstanbul’da yapılan dev miting gerçekten halkımızın demokrasiyi sahiplenişi ve darbelerin karşısında durması bakımından çok anlamlıydı. Bu ziyaretle beraber, sırası bizde olan üst düzey istişare konsey toplantılarını da başlatacağımız için çok mutluyuz. Aramızda masada olan birçok ikili ilişkilerimiz var. Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır. Ben tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 09.08.2016 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287