İsim vermeden uyardı: Birlik beraberliği bozma !

Darbe girişimi sonrası iktidar ve muhalefetin iyi bir birliktelik sergilediğini belirten Başbakan Yıldırım, bu beraberliğin yıkılmaması gerektiğini vurguladı, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu uyardı.İstanbul’da tertip...

banner279
02 Eylül 2016 Cuma 17:16

Darbe girişimi sonrası iktidar ve muhalefetin iyi bir birliktelik sergilediğini belirten Başbakan Yıldırım, bu beraberliğin yıkılmaması gerektiğini vurguladı, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu uyardı.
İstanbul’da tertip edilen ‘Türkiye İyi Gelecek’ konferansında finans ve ekonomi dünyası temsilcilerine hitap eden Başbakan Yıldırım, "Muhalefetle işler iyi gidiyor. Şeytan kulağına kurşun, şu anda birlik, beraberlik iyi. Bazıları bu sistemden çıkmak için gayret ediyorsa da öyle kolay değil. Gelip 7 Ağustos’ta milletin karşısına çıktınız, 25 milyona ’biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’yiz’ dedik, öyle yan çizme yok. Yani oğlum sana diyorum, kızım sen anla hesabı. Herkes mesajını alsın. Biz sonuna kadar bu birlik, beraberlik meselesinin arkasındayız. Bunu bozan taraf asla olmayacağız. Bozan tarafı da millete şikayet edeceğiz" dedi.

HER ŞEYE RAĞMEN BÜYÜYEN TÜRKİYE
Yıldırım, darbe girişimine, teröre ve bölgedeki duruma rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini, bunun Türk ekonomisinin sağlam temeller üzerinde yükseldiğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, "Dünya küçülmeye devam ediyor. Bu küçülmenin yanı sıra büyümesini sürdüren birkaç ekonomi var, onlardan biri Türkiye. İlk 5’te Türkiye yine yerini almış durumda….Türkiye bütün şartlar altında teröre rağmen, Suriye’ye rağmen, bölgedeki istikrarsızlıklara rağmen büyümeye devam ediyor. İhracat ve sermaye girişinden anlıyoruz. İhracat son 28 ayın en fazla ihracat artışı olduğu ayı yaşadık. Hem de yaklaşık yüzde 7. Avrupa’yla ihracat artışı ortalamanın üzerinde, yüzde 10,5 seviyelerinde artış sağlanmış. Demek ki söylenenler başka, olanlar başka" dedi.

"PARANIZ İŞE YARAMAZDI"
Yıldırım, darbe girişimini bastıran Türk milletinin, elindeki dövizi piyasaya sürerek Türk ekonomisini de kurtardığını kaydederek, "15 Temmuz’u vatandaş savuşturmasaydı siz ne yapacaktınız? Paranız da işe yaramazdı, fiyakanız da işe yaramazdı. Onun için vatandaş sizin işinizi gördü, siz de vatandaşın şimdi işini görün" ifadelerini kullandı.
“Yüzde 100 garanti ile ticaret olmaz. Risk paylaşımı şart” diye devam eden Yıldırım, büyümenin yolunun yatırımdan geçtiğini, iş dünyasının yatırım yapması gerektiğini ifade ederek, "Ülkenize ve kendi kaynaklarımıza güvenin. Ülke olarak yatırımcının arkasındayız" dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 02.09.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287