KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan Özel Harekat Daire Başkanlığı’na ziyaret

15 Temmuz darbe girişiminde en ağır yarayı alan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına ziyarette bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Hiçbir toplum, hiçbir millet demokrasi dışı rejimlerde gelişip kalkınamaz” dedi. KKTC...

banner279
17 Ağustos 2016 Çarşamba 14:58
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan Özel Harekat Daire Başkanlığı’na ziyaret

15 Temmuz darbe girişiminde en ağır yarayı alan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına ziyarette bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Hiçbir toplum, hiçbir millet demokrasi dışı rejimlerde gelişip kalkınamaz” dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Emniyet Müdürü Celalettin Lekesiz ve Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy’un karşıladığı Akıncı, Özel Harekat Şehitliği Anıtı’na çiçek bırakıp, dua etti. Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyip, yaralılara acil şifalarda bulundu. Ankara’da iki nedenden dolayı bulunduğunu söyleyen Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğini ifade ederek, “Kıbrıs sorununun geldiği son aşamayı değerlendirmek üzere geldik. Onun öncesinde ise önemli bir görevi daha ifa ederek, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’ye, Türk milletine dayanışmasını iletmek üzere buradayız. 240 şehidimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları acılı ailelerine, yakınlarına, tüm Türk ulusuna sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

“EN SAĞLIKLI REJİM, ATATÜRK’ÜN İLKELERİ ÇERÇEVESİNDE KURULAN SOSYAL HUKUK DEVLETİDİR”
Atatürk’ün ilkeleri çerçevesinde kurulan sosyal hukuk devletinin en sağlıklı rejim olacağını vurgulayan Akıncı, “Hiçbir millet, hiçbir toplum demokrasi dışı rejimlerde gelişip kalkınamaz. Mutlu ve huzurlu bir geleceğe ulaşamaz. Bulunan rejimler içerisinde en sağlıklısı demokrasi, demokratik hukuk devletidir. Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyette onun ilkeleri çerçevesinde demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti sanıyorum ki değerlendirildiğine gelecekte de bulunabilecek rejimlerin en sağlıklısı, en güzeli olarak görülüyor” ifadesini kullandı.

“HİÇBİR SUÇ CEZASIZ KALMAZ”
“Bir darbe girişimi oldu. Bunun ucu Amerika’ya, Pensilvanya’ya dayanıyor” diyen Akıncı, şunları söyledi:
“Bu konuda sağlanmış dokümanlar ve dosyalar hazırlanmış, Amerika’ya ulaştırılmış. Temenni ederiz ki, hukuk içerisinde gereği ne ise yapılacaktır ve hiçbir suç cezasız kalmayacaktır. Cezalarda elbette ki hukuk içerisinde verilecektir. Hukuk devleti olmanın en büyük unsuru ve prensibi de bunlardır aslında. Ben inanıyorum ki Türkiye, bizim çok yakın kültürel, tarihsel bağlarımız olan bu güzel ülke bundan sonra bir daha bu badirelerle karşılaşmayacaktır. Çünkü bunun bir teminatı olduğuna daha inanıyorum.”

“TANKLARIN ÖNÜNDE CANINI FEDA EDEN BİR MİLLET TAKDİRLİKTİR”
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanından Başbakanına, hükümet partisinden muhalefet partisine kadar, polis teşkilatından askeri teşkilatımızın büyük bir kesimine kadar, içerisinden çıkmış çeteyi bütün askerimize mal etmek de son derece yanlış olur ve bunların yanında da halkın ortaya koyduğu büyük irade ve kararlılık her türlü takdirin fevkindedir. Tankların önünde canını feda eden bir millet, demokrasisini kesinlikle korumaya muktedir bir millettir. Bundan sonra Türkiye çok daha güzel günlere ulaşacaktır. Türkiye’nin demokrasi içinde hukuk devleti olarak gelişip kalkınması son derece önemlidir. Barış, demokrasi ve hukuk prensipleri içinde kalkınan Türkiye Cumhuriyeti, KKTC için de en büyük teminatlardan başında geliyor.”
(İHA)

Son Güncelleme: 17.08.2016 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287