OHAL’in uzatılmasına destek verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “OHAL’in 3 ay daha uzatılması ülkemiz için yararlıdır” dedi. MHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, Yenikapı ruhuna bağlılıklarının tam olduğunu belirten MHP lideri Devlet Bahçeli,...

banner279
29 Eylül 2016 Perşembe 14:31
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “OHAL’in 3 ay daha uzatılması ülkemiz için yararlıdır” dedi.
MHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, Yenikapı ruhuna bağlılıklarının tam olduğunu belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, Fetullahçı terör örgütüyle mücadele ve olağanüstü halin uzatılması konularında hükümete tam destek verdi. Bahçeli, “OHAL’in 3 ay daha uzatılması ülkemiz için yararlıdır” açıklamasını yaptı.

MOODY’S’İ TOPA TUTTU
Türkiye’nin kredi notunu düşüren Moody’s’i de topa tutan Bahçeli, "Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının vakit kaybetmeden not kırarak Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke olmadığına dair yaygara koparmaları, finans oligarşisinin son iki asırda olduğu gibi yine iş başında olduğunun kanıtıdır. Silahla başaramayanlar faiz, kur, finansal varlıklar üstünden yeni bir alan açma peşindedir" diye konuştu.

Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını Kürt kökenli vatandaşların sosyal sorunları olduğunu anlatan Bahçeli, partisinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için hazırladığı kalkındırma planını da anlattı. Bahçeli şunları kaydetti:
"Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Kalkındırma Programımızın temel amacı; bölgedeki 23 ilde ekonomik büyümeyi, sosyal gelişmeyi ve toplumsal uzlaşmayı sağlayarak ‘milli birlik ve bütünleşmeyi’ temin etmektir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini Kalkındırma Programı kapsamında 4 adet alt program uygulamayı amaçlıyoruz. Bunlar;
1-Terörle Mücadele Programı.
2-Kırsal Kalkınma Merkezleri Programı.
3- Bölgesel Gelişmişlik Farklarının Giderilmesi Programı.
4-Katılımcı ve Kapsayıcı Ekonomik Büyüme Programı.
Terörle Mücadele Programımızın temel amacı milli birlik ve bütünlüğün sürdürülebilmesi, milletin huzur ve güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu kapsamda, bölgede yaşayan kardeşlerimizin öncelikle PKK saldırısından kurtarılması, devlet otoritesinin tam olarak inşa edilmesi esastır. Bununla birlikte refah ve huzuru tesis edecek ekonomik ve sosyal tedbirlerin alınması suretiyle kardeşliğin güçlendirilmesini sağlamaktır. Ortaya koyduğumuz bu program terörün unsurları ile bunları doğuran sebeplerin ortadan kaldırılmasına dönük çözüm politikalarını içermektedir. Kırsal Kalkınma Merkezleri Programı ise, partimizin kuruluşundan itibaren Türkiye’nin kalkınması ve milli birliğin sağlanması için önerdiğimiz, terörle mücadele politikaları ile tarım kentleri veya merkez köyler olarak adlandırdığımız projelerin ülkemizin bugünkü şartlarına uyarlanmış halidir. Bu tür programların başarılı olabilmesi için ekonomik, sosyal, siyasi ve güvenlik politikalarının bir bütün olarak ele alınması ve uygulanması bize göre ve yaşadığımız tecrübeler ışığında zorunluluktur."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287