Türkiye Barolar Birliği Başkanı,O sözlere çok sert yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Trabzon’da yaptığı konuşmayı sert biçimde eleştirerek, “Edepten yoksun, bir adamın söylediği söze bakıyor musunuz? Adamın cibilliyeti, birinci köprüye, ikinci köprüye, üçüncü köprüye hayır diyen cibilliyet” dedi. HABER 24

banner279
15 Mart 2017 Çarşamba 13:13
Türkiye Barolar Birliği Başkanı,O sözlere çok sert yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Trabzon’da yaptığı konuşmayı sert biçimde eleştirerek, “Edepten yoksun, bir adamın söylediği söze bakıyor musunuz? Adamın cibilliyeti, birinci köprüye, ikinci köprüye, üçüncü köprüye hayır diyen cibilliyet” dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında bu sabah AK Partili gençlerle bir restoranda sabah kahvaltısında buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Mardin’de meydana gelen ve 2 şehit verdiğimiz terör saldırısı ile ilgili konuştu. Soylu “Şimdi evlatlarımız kıyasıya bir mücadele veriyorlar. Şuanda dağlardalar. Gabar Dağı’ndan, Cudi Dağı’na kadar, Mardin kırsallarından her yerde terörle mücadeleyi aslan gibi yapıyorlar. Bu sabah üzücü bir haber aldık. Diyarbakır yolunu aylardan beri kontrol ediyoruz. Bu sabah, o bir patlayıcı koymasınlar sivil araçlara zarar gelmesin diye evlatlarımız sürekli orada devriye geziyor, mayın taraması yapıyor. Bu sabah 2 evladımız, terörle mücadeledeki en büyük zorluklarımızdan biri karayollarındaki köprülerin altında menfezlerdir. O menfezlerde arama yaparken mayına basarak 2 evladımız şehit oldu. Allah mekanlarını cennet eylesin. Burada büyük mücadeleyi hepimiz beraber gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta pazartesine kadar 60 teröristi etkisiz hale getiren, bunları terör yaptıkları için cezalandıran Lice’de, Şırnak Uludere’de bunu sağlayan bir birine inanmış güvenmiş, jandarması, askeri, polisi ve korucusuyla arkadaşlarımız kahramanca mücadele veriyorlar. Bu PKK tarihin en büyük yenilgisi ile karşı karşıyadır. Topraklarımızdan sileceğiz” diye konuştu.

"ADAMIN CİBİLLİYETİ AYNI CİBİLLİYET"

Konuşmasında Trabzon’da geçtiğimiz hafta sonu Trabzon Barosu tarafından düzenlenen ve Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katıldığı toplantıyı da eleştiren Bakan Soylu, “Trabzon’a bir baro başkanı geldi. ‘Bu anayasayı MHP ile AK Parti oturdu, Apo ile beraber yaptı’ Ne yapmışız ? Edepten yoksun, bir adamın söylediği söze bakıyor musunuz? Ne diyor.. ‘Bu anayasayı MHP ile AK Parti uzlaştılar, Apo ile beraber yaptılar’ Şimdi adamın tipine bakıyorsun, boyuna bakıyorsun, ona oy verip oraya getirenlere bakıyorsun. Türkiye’de baro başkanı yapanlara bakıyorsun. Adamın cibilliyeti aynı cibilliyet, birinci köprüye, ikinci köprüye, üçüncü köprüye hayır diyen cibilliyet. Bu Trabzon’da da baro var aynısı. Hiç de yakışmıyor bizim Trabzon’umuza. Hiç yakışmıyor Yakasına 3 tane rozet takması lazım bunun söyleyen adamın. Beraber aynı yolda gitmiyorlar mı? CHP’nin, HDP’nin ve ardından FETÖ’nün rozetini takacak. Eksik kalıyor. Avukatlarımız da hukukçuları da gayri kanuni şekilde yanlış temsil ediyorlar. Hukuksuz şekilde yanlış temsil ediyorlar. Bu kadar açık ve nettir. 16 Nisan’da onlara gerekli cevabı milletimiz her zaman olduğu gibi verecektir” şeklinde konuştu.

“Türkiye bugün ötekileştirilen bir ülke değildir” diyen Soylu “Avrupa tarafından da ötekileştirilen bir ülke değildir. Türkiye kora kor mücadele yapılan, diz çökertilmek için gayret edilen bir ülkedir. Eğer Hollanda, Almanya Türkiye’ye had bildirmeye çalışıyorsa olay çok farklı bir boyut almıştır. Önceden Türkiye’de vesayet vardı. Ama biz ir vesayeti hep göz ardı ettik. Esas vesayet dış vesayetti. Bizi yetersiz olarak görmek isteyen, özgüvenden yoksun, isteyen bir anlayışı devreye soktular. 16 Nisanı sadece 18 maddelik Anayasa’nın oynayacağı bir gün olarak görürsek yanılırız” ifadelerini kullandı.

(Ersen Küçük / İHA)

Son Güncelleme: 15.03.2017 14:13
Anahtar Kelimeler:
MuşSağanak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287