Türkiye Varlık Fonu kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye Varlık Fonu kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.Kanun teklifine göre, kanunun amacı sermaye piyasalarında araç çeşitliliğine ve derinliğine katkı...

banner279
19 Ağustos 2016 Cuma 23:17
Türkiye Varlık Fonu kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye Varlık Fonu kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.
Kanun teklifine göre, kanunun amacı sermaye piyasalarında araç çeşitliliğine ve derinliğine katkı sağlamak, yurtiçinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek, Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonlar kurmak ve yönetmek olacak. 50 milyon TL sermaye ile kurulacak olan Varlık Fonu’nun sermayesi Özelleştirme Fonu’ndan karşılanacak. Varlık Fonu’nun en az 5 kişiden oluşacak Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri Başbakan tarafından atanacak. Şirket, şirket tarafından kurulacak diğer şirketler, Türkiye Varlık Fonu Türkiye Varlık Fonu bünyesinde kurulacak alt fonlar bağımsız denetime tabi olacak.
(İHA)

Son Güncelleme: 19.08.2016 23:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287