Yabancı parlamenterlere hitabında Batı’yı topa tuttu

Başbakan Binali Yıldırım, yabancı parlamenterlere verdiği yemekte, 15 Temmuz darbe girişimine sessiz kalan Batı ülkelerini eleştirdi. Yıldırım, Uluslararası Parlamenter Asamble Başkanları onuruna verdiği öğle yemeğinde, "Üzülerek belirtmek...

banner279
01 Eylül 2016 Perşembe 14:23
Yabancı parlamenterlere hitabında Batı’yı topa tuttu

Başbakan Binali Yıldırım, yabancı parlamenterlere verdiği yemekte, 15 Temmuz darbe girişimine sessiz kalan Batı ülkelerini eleştirdi.
Yıldırım, Uluslararası Parlamenter Asamble Başkanları onuruna verdiği öğle yemeğinde, "Üzülerek belirtmek isterim ki 15 Temmuz sonrasında desteklerini kayıtsız şartsız ortaya koyan dostlarımız oldu. Ancak dost bildiğimiz birçok ülke sessiz kaldı. Bu darbe girişimi bir anlamda sınavdı. Gerçek dostlarımızı biz orada gördük. Bazıları göstermeleri gereken tepkileri göstermekte gerekli cesareti gösteremediler" dedi.
Darbe girişimine tepki göstermemenin yada sessiz kalmanın darbeden yana tavır koymak olduğunu da kaydeden Başbakan, "En ufak bir olayda her türlü eleştiriyi yapan bazı ülkelerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı ülkeler demokrasiyi savunmakta aciz kalmışlar, susmak suretiyle darbeden yana tavır sergilemişlerdir. Bu dünyanın geleceği için endişe vericidir. Çifte standardı asla kabul etmiyoruz. Aksine bir davranış sadakatimizle de asla bağdaşmaz" diye konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 01.09.2016 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280