Başbakan 65. Hükümetin 100 gününü değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 gününü değerlendirdi. Bakanlarla birlikte düzenlediği toplantıda hükümetin icraatları hakkında bilgi veren Yıldırım, önce, kamuda tasarruf etmek ve işleri hızlandırmaya yönelik düzenlemeler...

banner279
02 Eylül 2016 Cuma 13:11
Başbakan 65. Hükümetin 100 gününü değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 gününü değerlendirdi. Bakanlarla birlikte düzenlediği toplantıda hükümetin icraatları hakkında bilgi veren Yıldırım, önce, kamuda tasarruf etmek ve işleri hızlandırmaya yönelik düzenlemeler yaptıklarını söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 gününü değerlendirdi. Bakanlarla birlikte düzenlediği toplantıda hükümetin icraatları hakkında bilgi veren Yıldırım, önce, kamuda tasarruf etmek ve işleri hızlandırmaya yönelik düzenlemeler yaptıklarını söyledi.
Mahkeme kararlarındaki hataları asgariye indirecek ve temyiz mahkemelerindeki yığılmayı giderecek istinaf mahkemelerini faaliyete geçirdiklerini söyleyen Başbakan, cezaevlerinden tahliyeler konusunda ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a söz verdi. Bozdağ ise, “Dün akşam itibariyle 33 bin 838 hükümlü cezaevlerinden tahliye edilmiştir. Bu uygulama cezanın dışarıda infazını öngörüyor. Tahliye edilenler denetimli serbestlik yöntemiyle cezalarını o şartla tahliyeye kalan iki yıllık süre içerisinde devam edecek. Bir suç işlediğinde bu şartla tahliye hakkı yanmış olacak" açıklamasında bulundu” dedi.

“KURBANLIK SIKINTISI YOK”
Kurban Bayramının yaklaştığını hatırlatan Yıldırım, kurban fiyatları ve hayvan sıkıntısı olup olmadığı konusunda ise topu Bakan Faruk Çelik’e pasladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bu yılki varlığımıza bakarsak 3 milyon 700 bin küçükbaş, bir milyon 200 bin büyükbaş hayvanımız var. Herhangi bir bu konuda noksanlık söz konusu değil. Spekülatif değerlendirmelere konu olacak hiçbir şey söz konusu değildir” diye konuştu.
Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, “Bu bayram kurbanlık yerlerini sıkı kontrol altına alalım. Vatandaşa fazla fiyat çekmesinler. Oralara da bir göz kulak olursanız bayram öncesi iyi olur” ifadelerini kullandı.

MÜJDELER HAFTA SONU AÇIKLANACAK
Terörle mücadelenin aralıksız süreceğini anlatan Başbakan, bölge halkına yönelik müjdeleri Diyarbakır’dan vereceğini de ekleyerek, “Bu hafta sonu pazar günü doğu ve güneydoğu illerimiz 22 ili kapsayan yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını devreye alacağız. Bunun detaylarını Diyarbakır’da paylaşacağız. Cazibe merkezleri oluşturulacak ve ciddi yatırımları başlatıyoruz” diye konuştu.

BEKÇİ SİSTEMİ GELİYOR
Mahallelerde bekçi sistemine geçileceğini, kalıcı ve geçici koruculuk sisteminin yaygınlaştırılacağını belirten Başbakan Yıldırım, 2017’den itibaren de elektronik kimlik uygulamasının yürürlüğe gireceğini ifade etti. Rusya ve İsrail’le ilişkilerin normalleştiğini hatırlatan Yıldırım, sırada Mısır ve Suriye olduğunu vurguladı.

“EN FAZLA YAPTIĞIMIZ İŞ EKONOMİ ÜZERİNE”
Yıldırım, “100 günde en fazla yaptığımız iş ekonomi üzerinedir. Vatandaş ile devleti barıştırdık. Faizleri, gecikmeleri bir kenara bırakıp barışıyoruz. Devlet vatandaşıyla kavgalı olamaz. Vergi barışı, her türlü cezalar, primler vs. yapılandırdık, faizlerini affettik” dedi.

SAĞLIK VE MİLLİ SAVUNMA ALANLARI
Toplantıda, sağlık alanında 100 gün içinde 1900 yeni yatak, 467 yoğun bakım ünitesi ve 270 yeni ambulansın hizmete alındığını, Milli Savunma Bakanlığının tamamen müstakil bir yapıya geçtiğini, Silahlı Kuvvetlerin yan işlerini artık Bakanlığın yapacağını ifade eden Başbakan, “Asker artık kendi işiyle uğraşacak” dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 02.09.2016 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287