Başbakan Yıldırım’dan Hacı Bektaş-i Veli mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, "Daima sevgiyi, saygıyı, iyiliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyen düşünceleriyle geniş kitleleri etkileyen Hacı Bektaş Veli, Anadolu’da birlik ve beraberliğin tesisi için de büyük...

banner279
16 Ağustos 2016 Salı 13:57
Başbakan Yıldırım’dan Hacı Bektaş-i Veli mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, "Daima sevgiyi, saygıyı, iyiliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyen düşünceleriyle geniş kitleleri etkileyen Hacı Bektaş Veli, Anadolu’da birlik ve beraberliğin tesisi için de büyük gayret göstermiştir" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Bektaş-i Veli’yi anma günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Yaşadığımız coğrafya, yetiştirdiği gönül sultanlarının çağları aşan mesajları ve eserleri sayesinde yüzyıllarca barış ve huzur yurdu olmuştur. Anadolu’nun manevi mimarlarından biri de şüphesiz ki Hacı Bektaş Veli Hazretleridir. Bugün kendilerini ve yolunun takipçilerini bir kez daha rahmet ve hürmetle yâd ediyoruz. Hacı Bektaş Veli’nin düşünce ve öğretileri, sadece Anadolu’yu etkilemekle kalmamış, Balkanlar’dan Azerbaycan’a kadar geniş bir coğrafyayı aydınlatmıştır. Daima sevgiyi, saygıyı, iyiliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyen düşünceleriyle geniş kitleleri etkileyen Hacı Bektaş Veli, Anadolu’da birlik ve beraberliğin tesisi için de büyük gayret göstermiştir" dedi.
Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Farklılıkları zenginlik kabul eden, insanı her türlü değerin üstünde tutan, hoşgörüyü ve adaleti esas alan bir anlayışın hâkim olmasını hedeflemiştir. İslam Dini’nin insan haklarına dair temel ilkesini “Nefsine ağır geleni kimseye tatbik etme” diye veciz bir şekilde ifade ederek asırlar öncesinden günümüze ışık tutmuştur. İnanıyorum ki, O’nun sahip olduğu hassasiyetler, bütün insanlığa rehber olacaktır. Bu düşüncelerle Hacı Bektaş Veli’yi Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerinin birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyor, bütün vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum" dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.08.2016 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287