CHP’den AYM’ye bir başvuru daha

Cumhuriyet Halk Partisi, olağanüstü hal ilanından sonra çıkartılan kararnamelerle ilgili ikinci kez Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.CHP, bu kez 669 sayılı kararnameyi Anayasa Mahkemesine götürdü. Başvuruda ilgili kararnamenin kimi hükümlerinin...

banner279
27 Eylül 2016 Salı 15:48
CHP’den AYM’ye bir başvuru daha
Cumhuriyet Halk Partisi, olağanüstü hal ilanından sonra çıkartılan kararnamelerle ilgili ikinci kez Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
CHP, bu kez 669 sayılı kararnameyi Anayasa Mahkemesine götürdü. Başvuruda ilgili kararnamenin kimi hükümlerinin iptali istendi.
669 sayılı kararnameyle, ordudan bin 389 asker ihraç edilmiş, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığına bağlanmıştı. Ayrıca harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları da kapatılmıştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287