Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun telefon trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Diplomatik...

banner279
15 Ağustos 2016 Pazartesi 23:55
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun telefon trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığını yürüten Estonya’nın Dışişleri Bakanı Kaljurand’ın talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, önümüzdeki döneme ilişkin ziyaret takvimi, Türkiye-Avrupa Konseyi ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ele alındı. Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye’nin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı’nın talebi üzerinde gerçekleşen görüşmede ise, Bakan Çavuşoğlu’nun hain darbe girişimi ve sonrasında alınan tedbirler ile FETÖ’nün yapılanması hakkında bilgi verdiği, bu süreçte Avrupa tarafından Türkiye’ye yöneltilen haksız eleştirilerden duyulan rahatsızlığı dile getirdiği ve özellikle Avrupa basınında yer alan yanlı haberlerin gerçekleri yansıtmadığını kaydettiği öğrenildi. Görüşmede ayrıca önümüzdeki döneme ilişkin ziyaret takvimi de ele alındı.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.08.2016 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287