Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç: En hafif ifadeyle talihsiz bir beyandır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’e, tepki gösterdi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’in Türkiye’de...

banner279
13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:08
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç: En hafif ifadeyle talihsiz bir beyandır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’e, tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’in Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen terörist darbe girişimine ilişkin olarak dile getirdiği hususların esefle karşılandığını belirterek, "Yüksek Komiser Zeyd’in kanlı darbeye teşebbüs eden teröristleri kınamak yerine ’sempati duymadığını’ ifade etmekle yetinmesi evrensel insan haklarının koruyucusu konumundaki bir BM yetkilisi açısından en hafif ifadeyle talihsiz bir beyandır" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’in Reuters’a 10 Ağustos 2016 tarihinde verdiği mülakatta Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen terörist darbe girişimine ilişkin olarak dile getirdiği hususların esefle karşılandığını belirterek, "Yüksek Komiser Zeyd’in kanlı darbeye teşebbüs eden teröristleri kınamak yerine ’sempati duymadığını’ ifade etmekle yetinmesi evrensel insan haklarının koruyucusu konumundaki bir BM yetkilisi açısından en hafif ifadeyle talihsiz bir beyandır. Yüksek Komiser Zeyd’in BM’yle insan hakları alanında sıkı işbirliği içindeki bir ülkeye, belli çevrelerin iddialarına ve varsayımlara dayanan suçlamalarda bulunması ve bunu ’intikam hevesi gibi’ benzetmelerle nitelendirmesi hiçbir şekilde kabul edilemez nitelik taşımakta olup, BM kurucu ilkeleri ve değerleriyle bağdaşmadığı da açıktır. Ülkemizde vuku bulan kanlı terörist darbe girişiminin ardından alınmakta olan tüm tedbirlerde temel hak ve özgürlüklerin, hukuk devleti ilkelerinin ve uluslararası yükümlülüklerimizin gözetilmekte olduğu herkesin malumudur. Yüksek Komiser Zeyd’e ülkemizi ziyaret etmesi için çeşitli kereler yinelenen davetimiz bakidir. Türkiye uluslararası camianın sorumlu bir üyesi olarak BM ile yapıcı diyaloğa dayalı kapsamlı işbirliğini her zaman olduğu gibi sürdürecektir" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 13.08.2016 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287