Kılıçdaroğlu ’30 Ağustos’ yürüyüşüne katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü’ne katılan vatandaşlara, “Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak bizim namus görevimizdir. ’Ne dikta ne darbe, yaşasın tam demokrasi’ diyeceğiz”...

banner279
31 Ağustos 2016 Çarşamba 07:54
Kılıçdaroğlu ’30 Ağustos’ yürüyüşüne katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü’ne katılan vatandaşlara, “Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak bizim namus görevimizdir. ’Ne dikta ne darbe, yaşasın tam demokrasi’ diyeceğiz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü”ne katıldı. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndan başlayarak Anıtkabir’de son bulan yürüyüşe çok sayıda CHP milletvekili, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve binlerce vatandaş katıldı. Saat 19.00 sıralarında Kızılay’dan harekete geçen vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı. Anadolu Meydanı’nda polis ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU HİTAP ETTİ
Anadolu Meydanı’na gelen vatandaşlara konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu, “Mustafa Kemal’in askeri olarak tam bağımsızlık, bağımsız yargı, herkesin yüzünün güldüğü bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak bizim namus görevimizdir. ‘Ne dikta, ne darbe yaşasın tam demokrasi’ diyeceğiz. Mustafa Kemal’in değimi ile ‘Egemenlik kayıtsız şartız milletindir’ cumhuriyet kanla, gözyaşı ile kuruldu. Cumhuriyeti beraber kurduk, beraber yaşatacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmasında laiklik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar laikliği dinsizlik olarak tanımlıyorlardı ama bugün anlaşıldı ki din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi laikliktir. Cumhuriyet’in kurucu değerlerinden olan laikliği daha da güçlendireceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Buradan hep birlikte Atatürk’ün huzuruna gideceğiz. Söz vereceğiz, ‘Senin devrimlerinin ve ilkelerinin bekçisi olacağız. Bunun için hiç bir şekilde, koşulda ödün vermeyeceğiz’ diye. Sonuna kadar, sapına kadar devrimci ruhunu yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını tamamlamasının ardından Kılıçdaroğlu ve vatandaşlar Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün kabrini ziyaret etti.
(İHA)

Son Güncelleme: 31.08.2016 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287