Kılıçdaroğlu Filistin'e mektup gönderdi

Kılıçdaroğlu’ndan Filistin’e flaş mektup

banner279
04 Kasım 2017 Cumartesi 13:17
Kılıçdaroğlu Filistin'e mektup gönderdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Filistin'e destek mektubu gönderdi
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in tarihi Filistin topraklarını işgal etmesine zemin hazırlayan Balfour Deklarasyonu'nun 100. yılında Filistin Devlet Başkanı Abbas'a destek mektubu yolladı.Bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve başkentinin Doğu Kudüs olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, gönderdiği mektupta şunları şu cümlelere yer verdi:“Ana muhalefet partisi olarak, iki devletli çözüm temelinde başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulması için gösterilen tüm çabaları memnuniyetle karşılıyoruz.

Filistinli kardeşlerimizin onlarca yıldır çektiği acıları dindirmenin tek uygulanabilir ve kalıcı çözümünün bu olduğunu anlıyor, bunun uluslararası toplumun Filistin halkına karşı tarihi bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz.Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İsrail ile Filistin arasındaki 2014 yılından beri kesintiye uğrayan barış görüşmelerini canlandırma çabalarına da işaret ederek, "Ölmekte olan barış sürecini yeniden rayına oturtmak için mümkün olan tüm girişimlere katkı sunmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 04.11.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287