Yıldırım, "CHP Vesayetin peşinden bir türlü ayrılmıyor”

Başbakan Binali Yıldırım, “CHP Atatürk’ten partiyi devraldığında Atatürk vasiyet etti, ‘Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyalım’. Onlar o gün vasiyeti vesayet anlamışlar. Vesayetin peşinden bir türlü ayrılmıyorlar” dedi.

banner279
05 Nisan 2017 Çarşamba 15:52

Başbakan Binali Yıldırım, “CHP Atatürk’ten partiyi devraldığında Atatürk vasiyet etti, ‘Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyalım’. Onlar o gün vasiyeti vesayet anlamışlar. Vesayetin peşinden bir türlü ayrılmıyorlar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Atatürk Kapalı Spor Salonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 1 milyar 800 milyon TL’lik yatırımın, yapımı tamamlanan ‘101 Dev Eser’in toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulundu. Partililere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, “Bir CHP’linin, densiz milletvekilinin dediği gibi demiyoruz. İzmir vatanseverleri denize dökmez, PKK’lıları, FETÖ’yü, Türkiye düşmanlarını denize döker. İzmir ile sen dalga mı geçiyorsun? İzmir istiklalin, zaferin başarıyla kazandırdığı şehirdir. İzmir cumhuriyeti kuran şehirdir. İzmir demokrasiyi, çok partili hayatı başlatan şehirdir. Sizin gibi kin, nefret kusan insanların İzmir’de yeri yok, İzmirlilerin arasında yeri yok. İzmir işte bu güzel şehre hizmet etmek ve birbirinden güzel eserleri kazandırmak boynumuzun borcu. Biz siyaseti millete hizmet olarak gördük. ‘Eğer siyaset millete hizmet için işe yarıyorsa biz orada varız’ dedik. O gün bu gün İzmir’e ne söz verdiysek yapa yapa geliyoruz. Bölünmüş yol projemiz devam ediyor. Bugün Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı Ege Bölgesi’nde yaptığı 101 eserin açılışını yapıyoruz. İzmir için ne yapılsa yeridir. İzmir yıllardır maalesef, yerel hizmetlerden hak ettiği payı alamıyor” diye konuştu.

ALSANCAK STADI İHALESİ 28 NİSAN’DA

İzmir’e stadyum yapmak istediklerini ancak engellemelerle karşılaştıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, “Karşıyaka, Göztepe, Alsancak stadyum yapacağız dedik, ne dediler; olmaz yapamazsınız, yaptırmayız. Ne yaptılar, işi mahkemeye taşıdılar. Karşıyaka’yı, Göztepe’yi mahkemeye verdiler. Alsancak’a da ‘AVM yapacaklar yalan söylüyorlar’ dediler. Biz senin gibi yalanı tüyün üzerinde durduranlardan değiliz. Biz söz verdik mi yaparız. İşte burada Alsancak Stadının ihalesi 28 Nisan’da atılıyor. İzmir’imize, Altay Kulubümüze hayırlı olsun. Asırlık Altay Kulübü her şeyin en iyisine layık. Karşıyaka ve Göztepe halen engellenmeye çalışılıyor. Buradan İzmir’e ayak bağı olan, bu büyük eserlere sürekli engel çıkartan, İzmir’in projelerini geciktirenleri İzmirli hemşirelerimize şikayet ediyorum. Bunlara 16 Nisan’da öyle bir cevap verelim ki bir daha engel çıkaramasınlar. Engelli koşu ile bu kadarını yapıyoruz. 16 Nisan’dan itibaren engelsiz koşuya başlıyoruz. 14 yılda engelleri temizleye temizleye geldik. Ama AK Parti’den önce engeller öylesine güçlüydü ki her vesayette demokrasi kesintiye uğradı, kazandıklarını kaybetti” dedi.

“SANDIKTAN HÜKÜMET ÇIKACAK, YA ÇIKACAK YA ÇIKACAK”

Mevcut sistemden dolayı krizler yaşandığına işaret eden ve bugün kişi başına milli gelirin 11 bin değil, 14 bin dolar olacağını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Efendim bu sistemin suyu mu çıktı, diyorlar. Bu sistem kriz üretiyor. 27 Nisan’da elektronik muhtıra ile denediler postaladık geri gitti. 17-25 Aralık’ta denediler yine püskürttük. Olmadı en büyük partiyi kapatmak istediler o da olmadı. 15 Temmuz’da da altın vuruş yapmak istediler. Devletin tankıyla tüfeği helikopteri ile geldiler. Orada da Recep Tayyip Erdoğan vardı. Adamın dibi. Adam gibi adam. Onun başbakanı ve hükümeti, kahraman Türk milleti vardı. Orada darbecilere darbeyi vurduk. Ama millet iradesi ile geleni hiç kimse götüremez. İşte getirdiğimizi sistem çok açık. Garantili hükümet. Sandıktan hükümet çıkacak. İlla çıkacak. Ya çıkacak ya çıkacak. Başka yolu yok. Sandıktan sonraya bıraktığımız zaman iş başka yere gidiyor, otel odalarında medya patronlarının elinde sizin seçtiğiniz değil, başkalarının istedikleri hükümet oluyor. Bu sistemin en önemli özelliği millet 5 yıllığına Türkiye’yi kim yönetecek karar veriyor. Sonradan bu kararı yine millet değiştirir.”

“ATATÜRK VASİYET DEDİ, BUNLAR VESAYET ANLAMIŞLAR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Yıldırım, “CHP Atatürk’ten parti devir aldığında Atatürk vasiyet etti; ‘Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyalım. Onlar o gün vasiyeti vesayet anlamışlar. Vesayetin peşinden bir türlü ayrılmıyorlar. Yav kardeşim yanlışı düzeltin. Atatürk vasiyet dedi, vesayet demedi. Milletin iradesine itaat edin. Millete rağmen siyaset olmaz. Bugün terör örgütleri PKK’lısı, DEAŞ’ı onların uydusu olmuş HDP’si kol kola girmişler, aydınlık yarınları önlemeye çalıyorlar. Başarırlar mı başaramazlar. Ama Atatürk’ün partisi CHP’ye ne diyelim oda tam perişanlık. Kahvecilerle bir araya geliyor, onları korkutuyor. ’16 Nisan’da sonra siz yoksunuz’ diyor. Minibüsçülerle bir araya geliyor, sanayi sitesinde küçük esnafa gidiyor aynı hikayeyi anlatıyor. E nerede yazıyor deyince, ‘ya yanımda getirmemişim hatırlamıyorum’ diyor. Kardeşim sen dalga mı geçiyorsun? Bu millet senin gibileri cebinden elli sefer çıkartır. Milletin aklıyla alay etmeye hakkın var mı kardeş. Yol yakınken dön, bu sistem senin geleceğini de garanti alıyor” ifadelerini kullandı.

“EY KILIÇDAROĞLU NİYE KENDİNİ PARÇALIYORSUN MADEM”

Kılıçdaroğlu’na tek adam sözleri üzerinden eleştirilerine devam eden Başbakan Yıldırım, “Tutturmuş, ‘tek adam tek adam.’ Aynaya bak tek adam görmek istiyorsan. Recep Tayyip Erdoğan kaç kere seçime gitti, seçim kazanmasına rağmen başbakanlığa devam edemez miydi? Ama bıraktı. Şimdi soruyorlar. ‘16 Nisan’da niye bırakmayayım canım. 16 Nisan seçim mi. Madem seçim değil, niye kendini parçalıyorsun. Türkiye’nin geleceğini karartmaya insanları yanıltmaya senin hakkın var mı eyy Kılıçdaroğlu. Bu ülkenin gençlerine, kadınlarına, karamsarlık endişe tehdit yakışır mı?” dedi.

İZMİR’E TÜP GEÇİŞ MÜJDESİ

İzmir’e 15 yıldır 42 milyarlık yatırım yaptıklarını belirterek yeni bir müjde de veren Başbakan Binali Yıldırım, “İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir’in Marmaray’ı, tüp geçişinde bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir’e bir tüp geçiş gerdanlık takacağız Çiğli’den Narlıdere’ye 6 dakikada geçek. İzmir’e çok yakışacak. Ama İzmir’in evladına 16 Nisan’da Binali Yıldırım’a sahip çıkmasını istiyorum. İzmir eminim ki nasıl çok partili hayata öncülük etmişse, vesayetçilerin korkulu rüyası olmuşsa bu gün de İzmir kendine yakışanı ortaya koyup en iyi çıkışını yapacaktır” diye konuştu.

HABER 24

Son Güncelleme: 05.04.2017 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287