Gündemlerinde adadaki müzakereler vardı

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Çankaya Köşkü’nde görüştü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede,...

banner279
17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:12
Gündemlerinde adadaki müzakereler vardı

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.
Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Çankaya Köşkü’nde görüştü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, Kıbrıs Türkünün, hain darbe girişimini, kararlı ve cesur tavrıyla engelleyen halkımızla dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayan Akıncı’nın, Türkiye’nin istikrar, refah ve demokrasisini hedef alan bu menfur girişimi güçlü bir şekilde kınadıklarını yinelediği belirtildi. Başbakan Yıldırım’ın, 15 Temmuz’da gerçekleşen menhus darbe girişimi karşısında KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının sergilemiş olduğu dayanışmanın takdirle karşılandığını ifade ettiği, Türkiye’nin de KKTC’ye her konudaki desteğinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini vurguladığı kaydedildi.
Görüşmede, Ada’daki müzakerelerde gelinen son aşamanın ele alındığı, bu bağlamda Başbakan Yıldırım’ın mevcut müzakere sürecinin, Ada’da adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için son fırsat teşkil ettiğini, Türkiye’nin Kıbrıs Türkünün güvenlik kaygılarını gidereceği, siyasi eşitliğini ve meşru haklarını teminat altına alacak bir çözümü desteklemeye devam edeceğini belirttiği ifade edildi.
Görüşmede ayrıca, önümüzdeki dönemde Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliğinin daha da ilerletilmesi için atılacak adımlar hakkında görüş alış verişinde bulunulduğu belirtilerek, bu çerçevede, Başbakan Yıldırım ve Akıncı’nın, Türkiye ile KKTC arasındaki mevcut işbirliği projelerini ilerletmek ve yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam etmek konusunda mutabık kaldığı bildirildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.08.2016 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287