Yüksek Askeri Şura Toplantısı başladı

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde ikinci kez toplandı.Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantıda, görev süresinin uzatılması uygun görülen...

banner279
23 Ağustos 2016 Salı 11:29
Yüksek Askeri Şura Toplantısı başladı

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde ikinci kez toplandı.
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantıda, görev süresinin uzatılması uygun görülen albayların görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılan şura toplantısı, Çankaya Köşkü’nde 28 Temmuz’da ilk kez toplanmıştı. Şura, ikinci toplantısını da yine Çankaya Köşkü’nde gerçekleştiriyor. Toplantıda, terörle mücadele, TSK’daki terfi ve atamaların yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi detaylı bir şekilde ele alınacak.
Mevcut kanun kapsamında şuranın üyeleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Donanma Komutanı ile silahlı kuvvetlerdeki orgeneral ve oramiraller olarak belirlenmişti.
YAŞ’ın yapısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararname ile değişikliğe gidilmişti. Değişiklikle şura üyeleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanları oldu.
Toplantıda; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar da yer alıyor.
(İHA)

Son Güncelleme: 23.08.2016 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287